От няколко години София „диша” поне за ден. Центърът се превръща в място изпълнено с живот и творчество. Тази година не е изключение и първият ден на „дишане” се проведе в неделя, втори август, където можеха да се открият био продукти на различни малки производители.

София Диша

Източник на изображението: http://sofiadisha.com/

Какво още ще откриете?

През всеки един от дните, може да намерите щандове, които представят изкуството и градската култура.

Всеки посетител може да посети безплатно фестивала, да се запознае с интересни хора и да се докосне до едно по-различно виждане за живота около нас.

Първото провеждане през тази година, на Малките Пет Кюшета , можеха да се опитат различни вкусотии, ръчно направена козметика, да измайсторите нещо в работилницата по грънчарство или да се сдобиете със свежа дреха.

Атмосферата е жива и кипяща. Навсякъде около вас е пълно с най-различни хора, от малки деца и ученици до пенсионери, с различни вкусове и различен стил на обличане. Музиката е приятна, носеща се през цялата улица.

София Диша

Източник на изображението: http://sofiadisha.com/

Второто събиране беше на девети август, но този път на улица Пиротска. Отново изкуството беше на преден план и не липсваха творения с акрилни маркери и разнообразни бижута за дамите . За най-малките имаше карта за рисуване на София и работилници за гривни. Музиката беше колаборация на различни музиканти и артисти.

Ако сте пропуснали първите провеждания през тази недели, бъдете спокойни. Всяка неделя през месец август ще има подобни събития. Следващото ще бъде на 16.08.2015 на улица Ангел Кънчев, а на 23.08.2015, улица Цар Иван Шишман ще „диша”. Финалът ще е на улица Оборище през последната седмица на 30.08.2015г.

Видео с атмосферата от първата седмица:

Повече информация и снимки може да откриете на сайта на събитието.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!