За първи път в България концерт за бебета от Софийската опера

Снимка: 24 chasa

Кой е казал, че на опера могат да ходят само големите хора? За почитателите на хубавата музика възрасти няма. На 18 януари Софийската опера е готова да изнесе първото по рода си представление – „Концерт за бебоци“ , насочено към невръстната публика – бебета от 0 до 3 години.

Звучи невероятно, но тази инициатива е факт съвместно с фондация „Искам бебе” , а билетите за първите две представления са изчерпани още преди операта да е обявила програмата.
За малките зрители организаторите са се погрижили доста добре. Залата е специално подготвена с меки възглавнички, ще бъде почиствана редовно след всяко представление, а придружителите на бебетата ще носят еднократни калцуни, за да не се пренасят мръсотии и зарази от вън.
Очаква се малчуганите да не бъдат много търпеливи и да кротуват на едно место през цялото време, затова организаторите казват, че всеки „помощник” от публиката е добре дошъл на сцената. Гримът, дрехите и силата на музиката ще бъдат съобразени с по-малките и няма да стряскат децата.

Музика за бебета от софийската опера

Тази инициатива ще се превърне в традиция и така всяка събота и неделя от 11ч. Софийската опера ще посреща най-малките си почитатели. Майки, баби, бащи, дядовци ще могат за закупят билети за мини-представленията независимо с колко бебета влизат в залата. Цената е 8 лв. За всеки спектакъл обявените места са около 30.
Въвеждането в света на музиката е от особено значение за изграждането на детето като личност. Педагози и редица лекари съветват млади майки да запознават бъдещето си дете с музиката още докато е в утробата им. След раждането си новородените реагират на познатите звуци позитивно и се успокояват. Според други теории слухът на бебето се оформя след петия месец от бременността и тогава майката е добре да слуша класическа музика, която влияе положително, а в по-късен етап е и ключов фактор за интелектуалното развитие на детето.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!