Днес ще ви разкажем една въдхновяваща история, за едно момче, което може да служи за пример за всеки един от нас и как не трябва да се предаваш, каквото и да се случва с теб.

Запознайте се с Радо, той е пет годишно щастливо дете, но живота го сблъсква със заболяването мускулна атрофия (намаляване на мускулната тъкан – бел.авт.). Така от ранна детска възраст момчето е принудено да се придвижва, чрез инвалидна количка.

Но няма да Ви разказваме за неприятностите, с които той живее, а за неговия борбен дух. На 6 септември Радо побеждава в състезание по спортна гимнастика.

Усещането е велико! Изпитах една огромна тръпка, любов и свобода, защото видяхме, че и хората със специални потребности могат”, казва майката на момчето Ралица.

Тази победа идва с помощта на треньора Дилян Димитров. Той обещава на момчето, че ще може да се състезава заедно с останалите деца и го прави.

Треньорът организира състезание, на което Радо се състезава със специално „кенгуру“, с което е свързан към Дилян. Така момчето може да почуства, какво е да правиш салта и да ходиш по греда. Уменията си тандемът показва на почти всички спортни уреди и си извоюва победата.

В състезанието участватняколко от момчетата, които тренират при Дидо – включително и двете по-големи братчета на Радо, които биват победени от него. Макар и малки, те се радват за победата на своя брат и го подкрепят в начинанието.

След 2-3 дни целият шум ще отмине, но за него това няма да изчезне. Той винаги ще го помни. Аз съм сигурен, че има хора, които се чудят защо съм си сложил кенгуру и се занимавам с някакво дете, но за мен това няма никакво значение. Аз харесвам това, което съм направил, защото виждам, че и той го харесва„, сподели треньорът.

Нека всички да вземем пример от постъпките им. Дилян, който успява да подари неизмеримо щастие на едно дете и самият Радо, който ни показва, че независимо, с какво се сблъскваме в живота, трябва да се бориш и да продължиш напред.

Репортаж от тази история, можете да откриете във видеото тук:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!