снимка: e-burgas.com -

снимка: e-burgas.com –

От 19 март по БНТ 1 в 21:00 часа започва излъчването на 12-серийния биографичен сериал “Вангелия”.

Сериалът е копродукция на България, Русия, Беларус и Украйна, посветен на една от най-известните български ясновидки и лечителки – Вангелия Гущерова или известна още като Баба Ванга, Леля Ванга, Петричката врачка, или Ванга. За нейната дарба се знае в цял свят.

В сериала се разказва за живота на пророчицата от Петрич от нейното раждане през 1911 г. до кончината й през 1996 г. и за деня, в който тя губи зрението си, но започва да вижда в бъдещето. Надарена с дарбата да лекува и да помага на хората, въпреки че е била сляпа. Много хора вярват, че тя е можела да вижда съдбата на всеки, който я е посетил, дори някои вярват, че Ванга можела да говори с цветя и да ходи духом на различни места.

снимка: www.flagman.bg -

снимка: www.flagman.bg –

Режисьор на биографичната поредица, заснета през 2013 г. в руското киностудио Фаворит-филм, е Сергей Борчуков, а сценаристи са Владимир Сотников и Татяна Сотникова. Руската актриса Елена Яковлева изпълнява ролята на Ванга. Сценарият на филма “Вангелия” е по действителни събития, разказани от близки и приятели на Ванга.

В първата серия се разказва за детството на Баба Ванга. Ванга е имала изключително тежка съдба, родена е преди Първата световна война, преживяла е Втората световна война. Майка й е починала, докато тя е била още малко детенце. На 12-годишна възраст Ванга ослепява в следствие на силна буря, по-късно бива намерена в една нива затрупана от камъни и пръст.

Според режисьора на филма Сергей Борчуков – Баба Ванга е уникална жена: “Тя е помагала на много хора, въпреки че е била сляпа. Малко хора осъзнават колко трудно и е било да носи своя дар и какво натоварване е било за нея да споделя за своите знания за човешката същност и това, което ни очаква”.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!