снимка: интернет

снимка:Боб Кери

Боб Кери е мъж на средна възраст. Това е човекът от снимките с розовата балетна пачка. Зад абсурдния му вид стои една чиста и добра душа, и една страхотна кауза.

Съпругата на Боб – Линда – се разболява от рак през 2003 година. Мъжът, за да накара половинката си Линда да повярва отново в доброто, да накара свитото и сърце да затупти, да види красивата и усмивка да грее на лицето, прави тези снимки. Именно смехът и положителните емоции, които предизвикват снимките на Боб, прави по-лесна борбата им с тежката болест. За Линда смехът е бил ключът за нейното излекуване. Смехът и е подействал като животоспасяващо лекарство.

Боб се снима на различни места по света, облечен в забавна розова пачка. Благодарение на колекцията от снимки Линда с отворено сърце и усмивка прекарва дългите и мъчителни дни на борба с рака. Благородната постъпка на Боб се превръща в нещо голямо. През 2003 година Боб започва проект Tutu Project.

Jump - Bob CarayПо-късно двамата съпрузи отразяват дългогодишното пътуване в борбата с коварната болест в книга “Балерината”. Поместени са множество снимки на Боб, но и забавни истории за приключенията на едно момче в розов тюл, искайки да споделят преживяното с колкото се може повече хора. А събраните средства от продажбата на книгата са предназначени към фондацията The Carey – с цел набиране на средства за подпомагане на жени с рак на гърдата. Тъй като Линда и Боб знаят, че не всички разходи се поемат от здравната застраховка, затова двамата решават да помогнат на жени в подобно положение. Най-важното е, подкрепяйки ги, им показват, че не са сами в борбата с тежката болест. Да се борят, да се опълчат срещу рака заедно. Когато човек в подобна тежка ситуация бъде разбран и получи подкрепа, пътят на тежката борба е много по-лек.

През 2006 година болестта и отново се завръща. „Човек да се посмее на самия себе си и да сподели този смях с останалите – е от огромно значение, за да преживее поредния ден“, това споделя семейство Кери. “Колкото и да е странно, именно нейният рак ни научи, че животът е добър, колкото и абсурдно да звучи”, споделя още Боб.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!