На 26 април 2015г. в Борисовата градина в София от 15,00 часа до 18,00 часа при езерото с лилиите, за първа година ще се направи нещо, което не е непознато за западните страни.

Борисовата градина ще се превърне в един свободен пазар. Не, не си мислете че ще се търгува, или продават разни стоки на безбожни цени. Точно обратното, всичко ще е безплатно, да правилно прочетохте – без пари.

Това не е благотворителност, това е солидарност към хората. Ако сте затрупани с ненужни вещи, които само заемат място и трупат прах, ако гардеробът Ви е пълен с дрехи, които сте обличали само веднъж, или седят още с етикетите. Ако имате множество чифтове обувки, но носите само най-удобните си, тогава елате в Борисовата градина на 26.04.2015г. Отделете малко от безценното си време и донесете вещите, които не са Ви необходими, защото за някои те могат да се окажат истинско съкровище.

Ако все още се колебаете ще Ви дадем още няколко довода, защо:

– Защото от споделянето се получава повече отколкото от притежанието.
– Защото недостигът e мит, създаден за да ни подчини на сегашната доминантна икономическа парадигма.
– Защото един слънчев ден навън, споделен с приятни и усмихнати хора е по-хубав от всичко, което може да се купи с пари.

– Защото Вие ще получите вътрешно спокойствие, затова че сте накарали някой непознат да се усмихне, защото сте му подарили нещо от което се нуждае.

Нека проявим солидарност от хора за хора, защото живеем и с помощ и разбиране може да постигнем и направим много. Инициативата цели да покаже, че могат да се създават един друг вид взаимоотношения между хората. Истински важните неща не се купуват с пари. Колко е важно и ценно да споделяш, просто така безвъзмездно, и да чувстваш удовлетвореност.

ЗаЕдно за всеки и всички заЕдно!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!