Танцьори от чужбина и България бяха в Русе, за да участват в изданието на „Салса уикенд“. В крайдунавския град бяха  и 10 звезди от световна величина.

На 10 юли Русе за втори път стана столица на страстните латино – танци. Домакините и гостите на града три дни бяха заедно с най-добрите танцьори, световно-известни имена, специално пристигнали от Италия, Куба, Франция. Танцьорите показаха своето майсторство, танцувайки модерния кизомба, горещата салса и бачата. Те участваха и в организираните салса партита за професионалисти и  в уъркшоповете, които се проведоха в сградата на Доходното здание.

 

Салса танци в центъра на Русе

Снимка: БГНЕС

На 10 юли от 21:30 часа на централния площад пред сградата на Общината, бяхме свидетели на неповторим концерт с музиката на най-изявената в България латино група – Тумбаито и атрактивна шоу програма. Водещ бе Памбос Агапиу, най-известният в България международен съдия по спортни танци. И най-известният танцьор от Кипър.
Специално за това събитие в Русе пристигнаха и други световни имена в този жанр.

Lieb J – от 14-годишен е професионален танцьор. Директор и хореограф на танцовата компания Salsache, известна в цял свят. Създател на стила салса – хип-хоп. Иноватор. Роден в Куба, Санта Клара, в момента живее в Италия. Преподавател по салса, афро и хип-хоп. Уникалният му талант, любовта към танца и студентите, са в основата и на таланта му да учи хората да танцуват и да се влюбват в танците завинаги.

Alberto Valdes и Andria Panagi – това са едни от най-популярните кубински инструктори и танцьори от световна величина.

Alberto Valdes е известен с отличаваща се елегантност при  преподаване и изпълнение  и висок професионализъм. Често го наричат „Инструктора на инструкторите“, живее в Италия и е собственик на една от най – известните школи.

Andria Panagi пристига от Кипър. Живее в Прага. Чехите смятат, че е първопричината за любовта към салсата в Чехия. Работи с Alberto от 2010 г. и живее в Италия.
Yami и St’effy са сред най – известните имена на сембата и кизомбата. Yami е професор по Кизомба, Семба и Бачата. St’effy е професор по Джаз, ученичка на L’Academie Internationale de la Danse и професионална танцьорка. Попада случайно в красивия свят на латино танците. И е пленена завинаги от страстта им.

Edoardo и Alessandra

Едоардо е в света на танците още от 15-годишна възраст, когато започва да танцува Хип-Хоп. Началото е в Торино. После започват и участията му в много състезания – както за аматьори, така и за професионалисти по салса. През 2011г. започва работа заедно с Denise Navotti, която му помага да развие своите умения в афро-латинските танци. Сега двамата правят  шоу програми, танцувайки кизомба, не само в Италия, но и в Европа.

Сред звездните гости бяха и Алфредо Торес – най-известният в България кубинец с лъчезарната си партньорка Жоржет Илиева.

Участниците от България са възпитаници на салса клубове от София, Варна, Плевен, В.Търново, Шумен, Пловдив, Горна Оряховица, Балчик и разбира се , от Русе. Най-известният сред тях е Pambos Dancing Centre – София.

Организатор бе Салса Клуб „Амигос“, а събитието се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт .

Това събитие привлича много зрители от Русе, страната и от чужбина. „Салса уикенд“ в Русе бе по-атрактивен и мащабен и заради участието на повече от миналата година, световни звезди.
„Тези събития дават усмивки и енергия на хората“, каза Памбос Агапиу.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!