57_остров

Източник на снимката anastasia-island.com

Малкият остров „св. Анастасия”, който се намира на 6 км от град Бургас, заживя нов живот след своята реставрация.

Островът се е появил след изригването на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се появили причудливи скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкамененият пиратски кораб, Портата на слънцето. Късчето земя на 6,5 км (4 морски мили) югоизточно от Бургас е разположено между нос Чукаля и нос Атия.

Някогашният затвор и манастир в по-стари времена, доскоро беше пусто и необитаемо място.

След възобновяването му и превръщането му в туристическа атракция, островът е посетен от 45 000 души от цял свят.
Първият сезон от обновяването на остров „Св. Анастасия” беше белязан от редица културни събития, организирани и проведени на негова територия.
Това романтично кътче от родината предоставя възможност за чудесни преживявания, както за български, така и за чужди туристи.
Островът притежава всички предпоставки да бъде притегателен център за хората, които търсят екзотично преживяване на ново и по-различно място.
Насред Бургаският залив можете да се запознаете с интересни исторически факти за острова, да разгледате реставрираната църква от ХIV в., да похапнете морска храна или да пиете кафе, докато се наслаждавате на морето от един напълно различен ъгъл.
През лятото на откритата сцена на острова се проведоха концерти и всякакви културни събития. Тук можете не само да се радвате на любопитната природа, представена от колоритни скали с интересни форми, смокинови дървета и билки, но и да видите действащ морски фар.
Неслучайно именно тази дестинация беше обявена за победител в допитване по отношение на това коя е най-голямата туристическа атракция в България.
Това се случи в рамките на кампанията „Чудесата на България” през миналата година. Островът спечели надпреварата, благодарение на сто хиляди души, които са дали своя глас в негова подкрепа.

1_slide-2

Източник на снимката anastasia-island.com

Регионът е особено интересен за туристи, творци, ботаници и любители на природата. Хората, които се интересуват от природосъобразен начин на живот също са добре дошли на острова, тъй като тук се намира Лекарна – място, където можете да се запознаете с различни лечебни билки и специфични за региона природни продукти.
Тъй като островът не може да поеме над 150 души, през лятото резервациите за това място се правят със седмици напред. Чакането със сигурност си заслужава, защото тук имате възможност да прекарате незабравими часове и да пренощувате в хотелската част.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!