Всички сме наясно, че днес живеем в различно от онова общество. В нашето всеки ден се появяват все нови и нови начини за улесняване на човешкия живот. Светът бива заливан от технологични новости във всяка една сфера, които по един или друг начин подобряват отношенията между хората, било то в личен или професионален аспект. Освен за по-малки нужди се създават и нововъведения от глобален аспект, които спомагат за опазването на околната среда и на човешката раса, или просто подпомагат развитието на бизнеса.

В следващите редове ще разгледаме един проект, който веднага се утвърди в бизнес средите, тъй като е революционна стъпка към презентационния прогрес. Става дума за т.нар. екрани от пушек или мъгла, посредством които хората могат да местят образите с ръце. Въпросната технология се нарича MisTable и дава възможност за преместване на обектите, показани на екрана. Тази новост може да промени значително методите на работа на големите фирми и тяхното съвместно партньорство с други такива.

Името на това изобретение произлиза от английските думи за „мъгла” и „плот”, и съвсем логично увеличава потенциала и функционалността на конвенционалните плотове. За работния му процес съдействат проектори и плот с машина за пушек. При включването на технологията се създава тънък слой мъгла, върху която се изобразяват 3D обекти. Тук идва и ролята на хората, с ръка и приплъзване те могат да прехвърлят изображения от електронния плот в екрана и обратно, за да ускорят и подобрят работата си.

mistable2Друго предимство на тази технологична новост е, че благодарение на полупрозрачната материя на образите, показани върху мъглата, човекът, който работи с нея, може съвсем спокойно да се пресегне и директно през екрана да работи с плота или с друг уред.

Освен за целия работен процес, това изобретение спомага и за осъществяването на съвместната работа на фирмите с техните партньори или на отделните звена в тях. Онези, които го ползват имат възможност да следят и съчетават действията си, както и да превключват между плота и личния екран. По този начин, те могат лесно да се включват или да преустановяват участието си в споделени задачи и групова работа по дадени проекти.

В днешно време, сме заобиколени от подобни нововъведения, които съдействат за личния и професионалния ни прогрес. Това беше само пример за невероятните съвременните постижения, който бързо се доказват като метод за подобряване качеството на работа в големите фирми. Съществуват още много технологични новости, които улесняват човешкия живот и подпомагат дейностите на хората във всяка сфера. Някои са любопитни, забавни и развлекателни (като приложенията в Google платформата, с които можеш да надникнеш в дивата природа, например,) други – по-сериозни, предизвикващи мисълта и логиката (като открития в областта на екологията, биологията или астрономията). Но, не трябва да забравяме, че всички са дело на човешкия ум и може би всеки би могъл да създаде своето уникално творение, стига да се положи достатъчно усилия.

За повече информация, можете да гледате видеото https://www.youtube.com/watch?v=Mm0c67nY6EE

Автор: Христина Сюлемезова


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!