Макс Телеком променя името си на Max и пускат тестово 4G LTE мрежа

 Макс Телеком обяви, че днес 20 май 2014г. стартира първата 4G LTE мрежа в България. Услугата ще бъде достъпна за крайни клиенти. Срещу еднократна такса от 10 лв. потребителите ще могат да ползват неограничен високоскоростен интернет за 4 месеца – до края на септември 2014 г. Това е тестов стартов пакет, след което ще бъдат обявени нови тарифни планове за интернет. В интерес на истината има ограничение от 30 GB трафик месечно на максимално достижима скорост, а след това, ако се случи изобщо той да бъде изчерпан, скоростта пада до 512 kbps за сваляне и 256 kbps за качване. Обикновено 10GB са напълно достатъчни за сърфиране в мрежата,  разглеждане на снимки и дори за слушане на музика или аудио чат. За достигане на 30GB трябва да се теглят големи файлови формати, като видео или да се гледа поточно видео в реално време.

 

Новото лого на Макс ТелекомМакс Телеком променя името си на Макс и има ново лого, както и нова корпоративна идентичност. Разбира се най-важното е, че българските потребители най-после получават достъп до телеком мрежи от ново поколение по стандарта LTE – нещо, с което мобилните оператори не успяха да се справят, въпреки обещанията.

 

За начало операторът Макс ще предлага само мобилен интернет, но има планове и се правят тестове за пускане на гласови услуги.

Важно е да се отбележи, че Макс стартира с покритие на 4G LTE мрежата си в ограничен брой населени места, това са: София, Русе, Стара Загора, Сливен и Банско. Така, че ако вече сте се зарадвали, че това лято ще имате бърз интернет на морето, ще трябва да почакате 😉 Разбира се разширяването на покритието е основен приоритет на фирмата.

 

Предлагани пакети за 4G интернет

Първият тестов пакет, ще се казва тарифен план 4G 4U и се предлага със SIM карта на еднократна цена 10 лв  и ще осигури на потребителите интернет достъп до края на септември 2014 г. Операторът засега не разкрива какво ще се случи с услугата след 1 октомври 2014 г. и се очаква да научим по-късно какви ще са по-нататъшните условия за ползване на услугата. Основните въпроси са, каква ще е месечната такса, какъв ще бъде месечният лимит на трафика, каква ще бъде цената на мегабайт, ако бъде превишен лимита и т.н.

Имайте предвид, че услугата е тестова и негарантирана. Пълните условия за предоставяне на този пакет може да прочетете в сайта на Макс.

Към момента има и още една активна оферта Apple iPad, която е за пакет от 4G LTE мобилен интернет и устройство таблет  iPad. Предложението е потребителят да закупи таблета на Apple и към него ще получи безплатна SIM карта от Макс, на същите условия – неограничен достъп до края на септември 2014 г. При тази оферта лимита на трафика е впечатляващите 300 GB.Предлагат се различни модели iPad към пакета.

Освен от магазини на оператора, този пакет ще може да бъде закупен от партньори, официални дистрибутори на Apple за България, каквито са iStyle например.

Да ни е честита първата 4G мрежа в България! 🙂


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!