Всички пътници в столичното метро от месец ноември 2013 ще могат да говорят по мобилните си телефони. Това ще е възможно във всички 27 станции от двата лъча.

Мобилната мрежата ще е с различни честоти за трите оператора. Ще се осигури пълно покритие в тунелите от „Надежда” до „Лозенец” и по продължението на първия лъч от „Младост“ 1 до „Цариградско шосе”.

Пълен GSM сигнал в столичното метро

Пълен GSM сигнал в столичното метро

Високотехнологичното съоръжение позволява да се говори не само на пероните, но и във влакчетата, без да се прекъсва сигнал. То ще бъде разположено в станция „Сердика“ и изцяло ще управлява комуникационната система.

С монтирането на това модерно и скъпо оборудване се е заела фирма „Ериксон“, с краен срок на ангажимента до края на октомври.

Наличието на GSM сигнал навсякъде в софийското метро, ще го нареди по мобилност до останалите подземните железници в Мюнхен, Виена, Барселона и Мадрид.

Това удобно и находчиво предложение ще улесни непрекъснато увеличаващия поток от пътуващи в софийското метро. За сравнение с миналата година броят на пътуващите се е увеличил с близо 125 хил. след пускането в експлоатация на втория лъч на метрото. Като се очаква да се увеличи напливът с още около 90 хил. души на ден, след като се открие трасето от „Цариградско шосе” до летището, както и това от „Младост“ 1 до Бизнес парка в „Младост“ 4. Това е съобщил директорът на столичния „Метрополитен” Стоян Братоев.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!