Искало ли ви се е когато сте били ученик, някой да дойде и да разговаря с вас, да ви вдъхнови и да ви насочи какво можете да правите и какъв да станете? Да ви убеди, не само с думи, но и с дела, че сам можете да изградите успешното си бъдеще?

Именно да вдъхновява и мотивира е целта на „Похода на вдъхновителите“, да събуди интереса и вярата у ученици, учители, студенти и всички желаещи от всяко кътче на България, сами да градят съдбата си. Организаторите и лекторите, доказани в своята сфера професионалисти, се опитват да докажат на аудиторията си, че успехът може да ни споходи „тук и сега“, но за целта е нужно да вярваме в себе си и внимателно да избираме на какво да посветим живота си, като преценим навреме най-добрите си качества.

"Поход на вдъхновителите" мотивира българските ученици

Вдъхновителите в действие!
Снимка: http://inspirers.az-moga.bg/

Походите се реализират благодарение на участието на изявени личности от различни сфери – програмиране, хотелиерство, дизайн, предприемачество, изкуство и др. Те откровено разказват своите истории и разкриват стъпките към успеха си. С тези реални примери се надяват не само да насочат младите, но и да им покажат, че независимо от обстоятелствата с които се сблъскват оттук нататък, не бива да се отказват, защото успехът и провалът често вървят ръка за ръка и във всеки неочакван момент трябва да си готов да посрещнеш единия или другия.
Вдъхновителите са доброволци, които отделят от времето си, за да разкажат за своя собствен опит и житейските уроци, през които са преминали. Готови са да ви заредят с ударна доза мотивация и да ви помогнат със съвети, защото желанието им е да направят по-лесно преминаването за учениците към света на зрелите и най-вече успешно реализирани хора. Те са готови да се срещнат с всеки във всяко училище в съботен ден и да поговорят, както с учениците, така и с техните родители, приятели, учители. Събитието е абсолютно безплатно и не се заплаща, а единственото, което трябва да се осигури на лекторите, са зала и…. аудитория, разбира се. В замяна на това няколко изявени вдъхновители ще изнесат интересна и мотивираща лекция.

"Поход на вдъхновителите" мотивира българските ученици

Вдъхновителите в действие!
Снимка: http://inspirers.az-moga.bg/

„Поход на вдъхновителите“ е една сравнително нова инициатива за родната действителност. Но безспорно от нея има нужда! В живота непрекъснато се налага да се изправяме пред различни избори и да вземаме трудни решения. Когато си възрастен, си мислиш, че е лесно – претегляш минусите и плюсовете… и готово! За децата обаче нещата не стоят толкова просто: на въпроса „Какъв искаш да станеш?“ едно дете може да отговори по десетки начини, а може и по нито един. За тях е трудно да разграничат интересите от талантите си и да преценяват кое е най-доброто за тяхното бъдеще. Тук е ролята на вдъхновителите, които може да са родителите, учителите, приятелите, а защо не и екип от професионалисти с доказани качества и успешни кариери. Благодарение на тях и техните примери, децата ще разберат, че няма значение как ще решат да се развиват професионално. По-важното е да обичат това с което изберат да се занимават, да го вършат с удоволствие, неуморно и с постоянство, да са позитивни и креативни! Но „походът“ се опитва да научи и на повече от това: успехът, независимо в коя сфера, не означава, че си добър човек, а освен да печелим добри пари е хубаво да съхраним и доброто си сърце.

Повече от три хиляди ученици и учители от различни краища на страната досега са имали удоволствието да бъдат озарени от вдъхновителите. Ако желаете да ги поканите и във вашето училище, можете да се свържете с тях като попълните контактната форма на сайта им: http://inspirers.az-moga.bg

Вдъхновителите в действие!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!