За любителите на театъра една по-различна постановка

В програмата на „Нощ на театрите“  ще станем свидетели на интересно и новаторско отношение към театралното изкуство. Как и къде ще се случи това? На 21 ноември гостите и жителите на София могат да посетят  кино Влайкова, където ще бъдат въвлечени в  „Един ден на…“. Постановката ще се изиграе от трупа на ХаХаХа Импро театър. В спектаклите им взимат участие както професионални актьори, така и талантливи аматьори.

Уникално импровизирано шоу от ХаХаХа Импро театър

Източник на снимка:hahahaimpro.com

 

Впечатляващото и уникалното на това представление е, че се случва само един-единствен път.

Публиката служи като провокатор на сюжета и има главна роля в интерпретацията на „Един ден на…“.Импро постановката е театрална форма, при която липсват не само предварително написан сценарий, намеса на режисьор, а и подготвени диалози. Всичко се случва тук и на момента. Всяка една реплика и развой на сюжета са плод на мигновената реакция както на артистите, така и на аудиторията. Спонтанното действие и енергичните обрати са само част от приковаващото шоу на участниците.

 

Ето каква може да бъде реакцията на зрител

Източник на снимка:pixabay.com

„ХаХаХа Импро театър“ е първата професионална  трупа по импровизационен театър, стартирала още през 2009 година от артисти, завършили в класовете на Крикор Азарян, Димитрина Гюрова и Снежина Танковска. Някои от имената, застанали зад тази идея са: Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Петър Мелтев, Живко Джуранов. Младостта, професионализмът и свободолюбивият им дух прозират във всяка мимика и жест.

Във вихъра на постановката

Източник на снимка:hahahaimpro.com

А за по-смелите театрални дейци и любители на това прекрасно изкуство от „ХаХаХа“ предлагат актьорски класове за начинаещи, за деца и напреднали. Изискванията са да имате хъс и желание за игра. Импро-треньорите обещават, че ще развиете много от заложените във вас, личностни качества – ще се справяте по-добре с екипната дейност, ще развивате навика да изслушвате, а и ще се забавлявате с хрумките на въображението – вашето и чуждото.

Драматичен и енергичен обрат по време на постановка

Източник на снимка:hahahaimpro.com

Постановката като част от виртуозното сценично изкуство е сигурен начин за отделяне от еднообразното ежедневие. Мястото за зрелища и разиграването на неподправени и импровизирани истории е потапяне в друг магичен и магнетичен свят, който ще ви зареди с голяма доза смях и веселие, а непредвидимостта на сюжета придава допълнителен чар. Не пропускайте възможността да се насладите на емоционалния спектакъл.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!