Кубрат Пулев победи 39-годишния хърватин Ивица Перкович на боксова гала вечер в немския град Рощок на 5 април, което донесе 20-та поредна победа за българина в професионалния бокс.

Зашеметяващо представяне на Кобрата и на този етап остава непобедим на професионалния ринг в тежка категория.

снимка: zadupnitsa.com

снимка: zadupnitsa.com

Кубрат започна по възможно най-добрия начин – намери добра дистанция, по-добър десен прав, с голям хъс пускаше ударите. Още в първия рунд Пулев нанесе тежки удари в главата и тялото на Перкович. Въпреки че хърватина беше по-тежък, но за сметка на това по-бавен и тромав. В третия рунд българинът разгърна възможностите си и тотално обезкуражи Перкович, който нямаше друг избор и се отказа само след третия рунд. Точно тази развръзка търсеше Кобрата. В продължение на месеци се е подготвял, споделят негови приближени, но за този противник е разбрал съвсем наскоро. Дори в социалните мрежи се носеше слух, че ще се среща с Поветкин. Въпреки обърканата ситуация, успя да покаже най-доброто от себе си и да победи за пореден път.

Тази победа е опит и още една стъпка към следващите по-сериозни съперници на Кубрат Пулев. Най-високата стъпка предстои за българина. Очаква се скоро титаничен двубой между Кобрата и Владимир Кличко (украински професионален боксьор в тежка категория). Ако успее да победи и Кличко или известен още като „Железния човек“ – най-високото стъпало в професионалния боксов ринг в тежка категория, това ще бъде неговия апогей в дългата му кариера на боксьор.

Изключително красива гледка беше българската публика в залата -множество фенове, подкрепили сънародника си и свидетели на поредната категорична и достойна победа на Пулев. В залата се носеше химна „Мила родино“ в чест на Кубрат Пулев, а той от друга страна се раздаде максимално на ринга и ни донесе истинско щастие и гордост.

Всички българи и фенове на спорта, след тази победа на Кубрат, имат повод за щастие!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!