Пловдив е поставен на шесто място за един от най-добрите градове в света.

Пловдив е в списъка на най-атрактивните места за живеене в света според класацията на популярното електронно издание It’s bohemianLive more passionately ” Живей по-страстно.

В изданието са посочени шест от най-вдъхновяващите места, където човек може да живее, като едно от тези места е Пловдив. Авторите на статията казват, че Пловдив е регион забравен от мнозина, но в исторически план той е „врата“ между Европа и Азия.

PlovdivПловдив беше попаднал и в страниците на известното британското издание „The Guardian“ Гардиън. Статия, посветена на най-древния обитаван град в света, базиращи се на основателни доказателства. Пловдив и индийския античен град Варанаси са посочени като най-старите градове в света. Свидетелство за това е Археологическият комплекс Небет тепе от 6000 година пр. Христа.

Небет тепе Пловдив снимка: www.skyscrapercity.com

Небет тепе Пловдив снимка: www.skyscrapercity.com

Като претендент за европейска столица на културата за 2019 година, вторият по големина град в България Пловдив е високо оценен. Описано е спокойствието, което цари в града, калдъръмените улички и изобилието от ресторанти и кафенета, пише още в изданието It’s bohemian.

По думите на авторите на статията „Пловдив е изпълнен с добри хора и много вдъхновение за тези, които го търсят “.

„Улиците на Стария град те извеждат до хълмове, от които можеш да съзерцаваш залеза – едно забравено удоволствие, в града, който се съревновава да бъде една от културните столици на Европа“, пише още изданието.

Също така в списъка на най-атрактивните места в света за живеене са и градовете Истанбул в Турция, Гент в Белгия, Лайден и Амстердам в Холандия, градове в Чехия и единствената неевропейска дестинация Koh Yao Noi, Тайланд.
Цялата статия може да прочетете тук: http://www.itsbohemian.com/best-places-to-live-around-world/http:/

Градът под тепетата получи високо признание, като бе избран от специализираното издание „Lonely Planet“ и поставен на шесто място за един от най-добрите градове в света, който трябва да бъде посетен през тази година. Така Пловдив изпревари едни от най-известните туристически дестинации в света като Виена, Шанхай, Торонто.

Мнението на хората за Пловдив:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!