С бронзови медали бяха наградени ученици от хасковската природо – математична гимназия „Боян Петканчин”.

Университет "Е. К. Преславски" в Шумен

Университет „Е. К. Преславски“ в Шумен

Призовите награди са за много добро представяне на състояло се наскоро състезание по информационни технологии. „Джон Атанасов” бе името на провелия се тринайсети турнир за цяла България в град Шумен. Институциите – организатори на турнира са шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и природо – математическа гимназия „Нанчо Попов”. Сред преподавателите – организатори на „Джон Атанасов” е и Бисерка Йовчева, която е създателка на школа по математика и информатика „А&Б”. Въпросната школа е известна с това, че вече е изградила три български ученика, спечелили златни медали на състезания по информатика. Турнира е двудневен от двадесет и втори ноември до двадесет и четвърти. Освен националния турнир на същото място и по същото време се провежда и интернационален по информатика. В него участват ученически екипи от Молдова, Русия, Македония, България и Гърция. Димитър Карев е участник в един от българските екипи. На състезанието по информационни технологии участват ученици от десети, девети, осми и седми класове на хасковската гимназия за изучаване на природни и математически науки. В турнира участва и ученик, който е от свиленградското основно училище „Иван Вазов”. Организаторите на събитието в Шумен присъждат три бронзови медала на учениците от Хасково. Карев е на първо място от българските участници и на трето в международното състезание.

ПМГ "Боян Петканчин" - Хасково

ПМГ „Боян Петканчин“ – Хасково

Бронзови отличия получават и Стоян Малинин и Александър Георгиев. По-надолу в класацията се нареждат Добрик Георгиев, който се класира на дванадесето място и Ралица Манолова, която стига до двадесет и четвърто.

Наставници на участниците от Хасково са учителките Гергана Петрова и Коля Петрова. Високите резултати на националното състезание поставят оценки за кандидатстване във висши учебни заведения. Оценките се признават от университетите като изкарани на кандидат – студентски изпити. Оценки отличен пет и шестдесет получават Димитър Димитров, Ружа Емилова, Николина Сашева и Ангел Костадинов. Оценки отличен пет и осемдесет получават Христо Йорданов, Васил Дойчев и Тонка Желева.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!