Нов повод за радост за всички български фенове на тениса – Григор Димитров победи номер 11 в света Марин Чилич от Хърватия.
В проведената среща от 1/16-финала на „Мастърс“ турнира в Париж, Григор Димитров успя да победи след много оспорван мач хърватския спортист Марин Чилич.
Първият сет премина гейм за гейм. Още в началото Гришо отрази точка за гейм, за 1:1. Подобна ситуация имаше в шестия и осмия гейм, но освен защитените геймове, ще се запомни запазеното самообладание и начина на отиграване.

Спечелената точка може да видите на видеото:

Логичното беше факт и се стигна до тайбрек. Григор се организира и поведе с 6:1, опонентът върна за 6:3, но това не бе достатъчно и сетът свърши при 7:3 точки.
Сет номер две беше сходен на изминалия. Пробиви липсваха, а двамата състезателя играеха оспорвано. На Димитров отново се налагаше да спасява гейм при 2:1 и 5:4. Както в първата част, така и тук се стигна до сходна ситуация: тайбрейк. Първата точка беше взета от Чилич, но Григор се организира за 4:1.

Хърватинът направи още една точка, но тя се оказа и последна за него и сета завърши 7:2 в полза на Григор.
По-важните факти от мача бяха 14-те аса и естествено, 100%-та защита и на 10-те брейк пойнта, пред които се изправи българинът.
В следващата среща Григор ще се изправи срещу номер 8 – Давид Ферер.

Нека всички да стискаме палци и да пожелаем успех на Димитров!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!