снимка: biznes-catalog.com

снимка: biznes-catalog.com

Няма да ни липсват скъпите тоалети”, заявиха абитуриентите от Втора английска езикова гимназия в София. Целият випуск е приел добрата инициатива – една добра кауза.

Завършващите зрелостници вместо да купуват скъпи и лъскави тоалети, предпочитат да дарят средствата за болните деца от Епидермолизис булоза. Заболяването е генетичен дефект – болест на кожата, нарича се още пеперудена кожа. В България около 100 деца страдат от това заболяване, а Здравната каса не отпуска средства за тяхното лечение.

„Част от средствата, които са отделени за тоалети в деня на изпращане в училище, ще ги дарим на болните деца“, категорично заявиха абитуриентите.

Вместо със скъпи и бляскави тоалети, учениците ще бъдат облечени с бели тениски – символ на тяхната доброта. С бели тениски ще бъдат облечени и учители, по-малките ученици от училището и завършили ученици. Всеки, който желае, ще може да си закупи такава тениска. Абитуриентите призоваха да се включат към инициативата и ученици от други училища.

снимка:www.znania.tv

снимка:www.znania.tv

Първоначално инициаторите на идеята са се притеснявали от самата идея, но след като са разказали на съучениците си за децата, страдащи от тази болест, всички са приели да се включат, дори и учителите са предложили да се присъединят към добрата кауза, разказват учениците.

“Тоалетите ще ги облечем на самия бал, а тениските ще символизират нашето желание да подкрепим децата”, сподели абитуриентката Елена.

Доброто дело на тези млади хора е признак на най-висока степен на човечност, избирайки да помогнат на болните деца и оставяйки на заден план материалното и помпозното. Тези ученици заслужават уважение и респект както от своите връстници, така и от по-възрастните им сънародници. Дано доброто им дело да послужи за пример за подражание и да има своите бъдещи последователи.

Представяте ли си в каква България можем да живеем, ако всички (малки и големи) постъпваме като тези ученици от Втора английска езикова гимназия – София?!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!