Може би повечето от нас никога не са се замисляли колко неудобна може да е една перука. Сърбеж, разместване и дискомфорт са само част от нещата, които отказват хората от използването им.

Шели Богс е разработила алтернатива на познатата досега перука, специално предназначена за малките пациенти. Перуките са с отворена част на скалпа, за да може децата да запазят своя стил като сложат лента за коса или друг аксесоар по свой избор.

Перуките ще се персонализират според притежателя си

Източник: http://www.huffingtonpost.com/

„Исках те да запазят самочувствието си, но същевременно да не изпитват никакъв дискомфорт от това“, казва тя.

Шели се е свързала с 11-годишната Наоми Оукс, която стана популярна с видео, на което пее песен на Тейлър Суифт през юли. По-късно звездата е изпратила дарение на клиниката, в която Наоми се лекува. Сега тя е представител на линията перуки и се допитва до Шели за разрастване на идеята. Сестрата на Наоми, Руби, също е представител на линията.

Шели била вдъхновена от своя доведен син, който бил диагностициран с рак преди 4 години. „Знаех, че скалпът е много чувствителен в началото. Косата на синът ми порасна отново бързо, но при някои момичета този период може да се удължи.“

Перуките се предлагат в различни цветове и са изработени от мека и еластична материя. Цената започва от 45 долара за перука от 12-14 инча и стига до 95 долара за 22 инча. Те могат да се направят и доставят до местни клиенти за няколко дни, докато специалните поръчки отнемат няколко месеца. Засега те са в Аризона, но създателката им се надява да ги разпространи. Проектът може да се подпомогне чрез дарение на сайта http://happyhairbands.com/

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!