Жителите на Община Стара Загора ще имат възможност да се насладят на живо коледно дърво.

Живо дърво за Коледа

Живо дърво за Коледа в Стара Загора

По този начин няма да се стигне до отсичане на ново дърво, а ще бъде запазено живо и то в центъра на града. Избраното дърво за коледните празници на старозагорци е иглолистно и с клони, подходящи за поставяне на украса. Еко инициативата на общината не спира до тук.

Всички детски градини и ясли в Стара Загора ще получат общо над сто дръвчета кедър. Идеята е да се създаде у младите мислене, щадящо природата. Децата, заедно с родителите си, могат да посадят дръвче у дома си и да се грижат за него. Семействата могат да се включат в еко инициативата като закупят още дръвчета и ги засадят. Първите шестдесет малки кедърчета ще бъдат раздадени по време на официалното включване на осветителната украса върху коледното дърво. Малките дръвчета, които ще бъдат раздадени са отглеждани от работещи в отдел Озеленяване. Според кмета на града ако дърветата бъдат опазени, Стара Загора ще изглежда още по-красив, чист и приятен за живеене.

Колкото по-зелен е града, толкова по-приятно ще се живее в него.

След сваляне на коледната украса иглолистното живо дърво в центъра на града ще продължава да носи спомени на гражданите от щастливото събитие.

Над сто семейства ще посадят дръвче

Над сто семейства ще посадят дръвче

Избраното дърво се намира до административната сграда на Община Стара Загора. През тази седмица ще започне и постепенното украсяване на иглолистното коледно дърво. Близо петдесет години дървото расте, като около него има още няколко вечнозелени негови събратя. Галина Николова, отговарящ архитект за ландшафта на общината, е успяла да запази дървото при осъществено подновяване и модернизация на площада пред общинска администрация. Децата в Стара Загора ще имат възможност да участват в украсата на коледното дърво като присъстват на официалното включване на лампичките от осемнадесет часа на втори декември. Миналата година Община Стара Загора получи приз за Най-зелен град в категория до двеста хиляди жители. По този случай пред сградата на общината е засадена ела, която някой ден да се превърне във величествено коледно дърво.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!