Безспорно мечта на всеки човек е птичето на късмета да… кацне върху рамото му и то по възможно най-лесния начин –  като си открие съкровище без никакви усилия.
Тайнствен американец от Сан Франциско (САЩ) реши да осъществи част от тези копнежи, стартирайки забавната игра

"With Love" Снимка: Twitter  @HiddenCash

„With Love“
Снимка: Twitter @HiddenCash

HiddenCash (скрити в брой пари), пускайки редовно в Туитър улики, водещи до предварително укрити от него пликове с банкноти. С помощта на насочващите постове, щастливците откриват парите на известни или по-малко познати места в града, като например Двореца за изящни изкуства или моста Голдън Гейт. Последователите на щедрия ексцентрик вече са стотици хиляди, макар профилът @HiddenCash да е открит едва преди около два месеца.

Анонимният благодетел бил издирен от екип на американското списание „Тайм”, но впечатлени от действията му,  те запазват самоличността му, като подчертават, че човекът е търсел единствено начин да предизвика усмивки у хора, които са имали по-малко късмет в живота от самия него и в никакъв случай не е търсел медийно внимание. Дори призовава други хора с възможности да последват примера му, макар и не чрез същата игра. За американските медии и граждани като цяло, все още е тайна кой стои зад  @HiddenCash, като единственият факт, който със сигурност се знае е, че той е богат инвеститор в недвижими имоти.
Въпреки това в САЩ се разпространява видео, в което известният водещ Джим Морет интервюира предполагаемото лице, създало играта. На въпроса дали той е Джейсън Бузи, интервюираният отговаря без колебание с „не”, но въпреки това запознати откриват голяма прилика между гласа на отговарящия и този на истинския инвеститор Бузи в друго предаване.

Да си намериш съкровещи Снимка: Twitter  @HiddenCash

Да си намериш съкровище
Снимка: Twitter @HiddenCash

Макар много да се съмняват в достоверността на тези факти, има и други подкрепящи съвпадения, като например сайтът CashTomato.com, създаден от Джейсън преди години, в който също са се раздавали големи парични премии. Сайтът впоследствие обаче е закрит.
Но каква е причината за тази тайнственост? В своя Twitter профил самият инициатор на Hidden Cash разкрива една от причините за своята анонимност,  а именно че негови близки не биха били доволни от действията му. Човекът пише също: „Предишната публичност не ми донесе нищо добро“.

Независимо обаче кой е Hidden Cash едно нещо е сигурно: играта продължава и няма опасност скоро да приключи! Според коментарите в Twitter той ще продължава да крие пликове дори извън границите на Съединените Щати:

„Madrid, Spain, Fresno+ San Diego + LA (all next week). Mexico City soon!”

Истерията обхвана и България, след като следвайки американската инициатива, неизвестен роден благодетел скрива пари на различни места в София, с публикувани в социалната мрежа Facebook указания и снимки за точното им местоположение! Щастливци – късметлии не липсват – има намерени суми в Заимовата градинка, както и до метростанцията на стадион „Васил Левски“, а благодетелят, подобно на американския пример, явно иска  играта и у нас да се разрасне и разпространи, като отправя директно питане в кои други градове, освен столицата, да има „Скрити пари”. Не крие, че според него е важно, освен да търсят материалното, играчите да се отдадат и на удоволствието от разгадаването на знаците и уликите, осъществявайки онова, за което от деца всички мечтаем – да си намерим скрито съкровище, а след това самите те да дарят пари или да споделят откритието си с близки познати или пък напълно непознати!

Снимки: Twitter @HiddenCash

Видео от Hidden Cash манията в Central Park


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!