www. tvplus.bg

www.tvplus.bg

Има ли все още деца без равен достъп до качествено образование в България, има ли деца, които остават неграмотни, които отказват да посещават училище и не успяват да завършат основно или средно образование?

Днес образователната система в България не предоставя равни възможности за развитие на всяко дете.

Преждевременното напускане на класната стая затваря вратата към бъдещото развитие на детето и попадането му в тежка икономическа и социална среда. Без възможност да си намерят работа, отхвърлени от обществото, подигравани, манипулирани. А просто не са имали късмет, като много други деца, да бъдат обгрижвани, възпитавани и образовани.

През 2010 година стартира програма Заедно в час, която има една основна цел – всяко дете в България да има равен достъп до качествено образование, независимо от финансовото състояние на семейството, без значение кое училище и къде живее.

zaednovchas.bg180

zaednovchas.bg

Фондация „Заедно в час“ е партньор в международната мрежа за разширяване на образователните възможности Teach for all, която работи в 32 страни на 6 континента. Дейността на организацията се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Мисията на фондацията е всяко дете в България да се обучава от учители, които успешно да ги мотивират и развият максимално потенциала им.

Въпреки отличните успехи в училище на много млади българи, повече от 40% от младежите в България остават неграмотни и не завършват средното си образование – това е основният проблем, който Заедно в час желае да разреши. За тази цел фондацията подбира млади и амбициозни специалисти от различни сфери да работят като учители на ученици, нуждаещи се най-много от подкрепа за повишаване на академичните успехи в училище. В момента по програмата 70 учители преподават в 43 училища в България от различни региони: София, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Ловеч. Средният резултат на учениците, които са работили с учители от програмата, за изминалата година се е повишил с 20% (две единици повишение в оценките), като някои от децата са приети в едни от най-добрите университет в страната и чужбина.

Програмата Заедно в час ще продължи дейността си за подобряване качеството на българското образование и все повече деца да продължават да посещават редовно училище. За да може бъдещото поколение да живее по-добър живот и да се преборят по-лесно с обществената несправедливост.

Повече за програма „Заедно в час“ може да научите в сайта zaednovchas.bg. Подробна информация могат да получат, желаещите да станат учители лидери, така че да променят в добра светлина живота на много деца.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!