снимка: sportal.bg

снимка:sportal.bg

Кубрат Пулев или известен още като Кобрата в събота на 14-ти декември 2013 г. записа още една решаваща победа.

Кобрата нокаутира американеца Джоуи Ейбъл в четвъртия рунд и по този начин си защити претендентското място за двубой за световната титла с украинеца Владимир Кличко.

Американският боксьор Джоуи Ейбъл издържа само четири рунда и се оказа лесна плячка за Кобрата, въпреки обратния му гард. Вероятно подготовката за предишния му противник Томи Томпсън му е помогнала, споделя Кубрат. Според коментаторите и анализаторите – за боксьор на неговото ниво не би трябвало гардът да е проблем.

В продължение на няколко месеца Кубрат Пулев се е подготвял за напълно различен противник. А за Джоуи Ейбъл му бе съобщено седмица преди самия мач. Кубрат признава, че не се е чувствал подготвен.

В първия рунд Кубрат Пулев не беше много активен, а по скоро опознаваше противника си, дори и преди мача не звучеше много уверен в изявленията си. Но изключително концентриран и след втория рунд вече беше ясен развоя на събитията. В третия рунд американецът напълно рухна психически, което го направи още уязвим и лесен за Кобрата, след което Джоуи Ейбъл бе повален с нокаут на земята, дори и съдията, който му бе сънародник, не успя да му помогне.

Кубрат Пулев и Джоуи Ейбъл

Кубрат Пулев и Джоуи Ейбъл

След като записа поредната си победа, минути след мача, Кубрат Пулев поздрави всички българи и тези в залата, които силно са го подкрепяли. Също така сподели, че ще отпразнува събитието със своята половинка Андрея и близки приятели.

Следващата стъпка на Кубрат Пулев към световната титла е двубой с Владимир Кличко, известен още като “Железния човек“. Скоро ще стане ясно кога ще се изправят един срещу друг титаните – Кобрата и Железния човек, но първо украинецът ще трябва да се престраши. След уникалното, безкомпромисно представяне на 14-ти декември е възможно Кубрат Пулев да е изплашил Кличко. Това ще стане ясно много скоро.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!