Италианският оперен певец Андреа Бочели ще пее отново в България. Концертът ще се състои на 31 август на стадион „Българска армия“ в София. Първоначално събитието бе планирано за месец май в зала „Арена Армеец“, но поради големия интерес към билетите за концерта певецът и мениджърите сменят мястото и датата.

За благоприятния развой на събитията допринесе и самият Маестро Андреа Бочели, неговият мениджър (Pentagon Music Management) и компанията, която се грижи за организацията на част от проявите на певеца, най-вече тези в Източна Европа – European Event Service.

andrea-bocheli-otnovo-v-balgariyaБългарските почитатели, които ще бъдат на концерта през август, ще имат уникалната възможност да се докоснат до истинската същност на музикалния гений. Очаква се да бъде невероятен спектакъл, който ще включва песни от последния му албум „Passione“, както и класически оперни песни от най-популярните италиански и световни опери. Най-новият му албум „Passione” включва едни от най-романтичните любовни песни на всички времена.

Тенорът, превърнал се в легенда приживе, със своята музика пленява слушателите във вечността. Селин Дион, вдъхновена от дарбата му, възкликва: „Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!

Заради множеството си професионални успехи, които трудно може да бъдат изброени, той намира място в Книгата за рекордите на „Гинес„, номиниран за „Оскар“ и печели „Златен глобус„.

Бочели има голямо влияние върху съвременната музика, името му се споменава редом с имената на Синатра и Карузо. И още: концертът му пред 110 хил. души в Сао Паоло, Бразилия, оперите в Сидни, Берлин, изпълнения в Сентръл парк в Ню Йорк, Колизеума в Рим, са само няколко тона от богатата на цветове картина на Маестрото в дългата му кариера на творец. Con Te Partiro (или Time to Say Goodbye) е един от големите му хитове. В продължение на месеци този хит води класациите и един от най-продаваните в много държави.

Без съмнение този концерт ще е нещо неповторимо, докосвайки се до уникалния тенор на Бочели.

Билети могат да се закупят в мрежата на „Ивентим“ и на интернет страницата на Бочели. Цените са между 25 евро (50 лева) – 100 евро (200 лева).

Видео от концерт „Under the Desert Sky“ на Andrea Bocelli от 2006г. в HD качество.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!