Конкурс "С велосипед в града"

Конкурс „С велосипед в града“

Как ви се струва идеята да заменим личния си автомобил с велосипед, когато се придвижваме в града от една точка до друга точка или с други думи – велосипедът като основно средство за придвижване в градска среда. Възможно ли е това?! Естествено, че е възможно! Kой не иска да диша чист въздух и кой не иска децата му да дишат чист въздух. Но както се казва в поговорката: “една птичка пролет не прави”.

Някой вероятно ще реагира негативно, но на други ще им хареса тази идея. Проектът mobile 2020 г. цели точно това – да насърчи повече хора да карат колело в града, за което е проведен конкурс. Конкурс за най-добър видеоклип на тема “С велосипед в града” по проект на mobile 2020 г. – Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа – България. Идеята на проекта е повече велосипеди в малките и средно големи градове.

На първо място се е класирал – видеоклип с автор Кирил Курукювлиев от Карнобат. На второ място – видеоклип с автор Милен Георгиев от град Русе. На трето място – видеоклип с автор Снежина Дамянова ЦДГ No43 „Синчец“ от град Варна. Тези клипове, целят да представят един по-интересен и забавен начин върху карането на колело в града и така да се насърчат повече хора.

Церемонията по награждаването ще се състои в началото на месец март 2014 г. в Бургас и ще бъде връчена наградата за най-добър видеоклип на тема: “С велосипед в града”.

Напоследък често се оплакваме от мръсния въздух, който дишаме, a моторните превозни средства са едни от големите замърсители на околната среда, което води до редица здравословни проблеми. Карането на колело е и добър начин да се отървем от излишните килограми, които също са голям враг и водят до куп болести.

Карането на велосипед в градска среда е доста добра алтернатива, което би способствало да помогнем както на себе си, така и на околните.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!