На прага на отиващата си 2013г. нека направим равносметка колко успешна бе тя за нашите млади таланти, за тези, които олицетворяват бъдещето ни и които вярваме, че с придобитите знания ще го променят към все по-добро.

Едни от най-талантливите и можещи деца са привлечени за обучение и допълнителна квалификация към Сдружение на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки. Повече от 70 ръководители са се ангажирали с отговорната задача да тренират младите и да развиват потенциала им.

Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки е създадено преди 3 години с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Неговата цел е да обезпечи целия процес от подготовката на талантите до финансирането на самото им участие. В момента учителите работят с около 50 деца и ги подготвят за 15 международни състезания, на които представят страната ни.

Източник:zabelejitelnosti.info

Източник:zabelejitelnosti.info

Какви са били успехите на тези деца през 2013г.? Общо 65 спечелени медала по физика, математика, информатика, химия, лингвистика, биология и астрономия са донесли на родината ни. С високите успехи в областта на информатиката медалистите наредиха България на 5-то място в света след Китай, САЩ, Русия и Южна Корея.

Президентът Росен Плевнелиев не остана равнодушен към заслугите на нашите участници. Тази година държавният глава стана домакин на Третата годишна олимпийска среща. На „Дондуков“ 2 се събраха състезатели, учители, ръководители на отбори и авторитетни академични представители от цялата страна. Той поздрави олимпийците за забележителните постижения, като ги нарече бъдещи лидери. Мнението на президента е, че държавата и институциите трябва да подпомагат повече младите хора в процеса на тяхното развитие.

Не за първи път момчетата и момичетата печелят толкова много призове. През 2012г. на същите тези състезания те извоюваха 60 медала и множество грамоти.

Казаното дотук доказва единствено, че с усърден труд се постигат големи успехи. Надяваме се, че и предстоящата 2014 година ще бъде поредна година на гордост за нас, българите.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!