Организацията с нестопанска цел „Зелени Балкани” е водещ фактор в опазването на редките видове и местообитания в България. Основаното преди повече от двадесет и пет години сдружение е и най-старото природозащитно НПО в България – време за което благодарение на стотиците доброволци и експерти на организацията, както и на подкрепата на национално и международно ниво, са осъществени над сто и петдесет проекта, допринесли значително за съхраняването и опазването на уникалното природно богатство и наследство на България. По този начин Зелени Балкани инвестират в бъдещето на страната ни, като продължават да се борят безпристрастно в името на българската природа.

Коледно предизвикателство: Един ден за ранените диви животни

Снимка: www.greenbalkans.org

С коледното си предизвикателство, Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани – „Един ден за ранените диви животни”, се опитва да ни направи съпричастни към проблемите на българското биоразнообразие, като превърне един наш ден от бъдещата 2015-та година в необичаен и много вълнуващ за нас. А защо не и да изненадате семейството и близките си с благороден и нестандартен коледен подарък?

Питали ли сте се какво е да работите в Спасителен център за диви животни? Да храните чаровните лакомници пеликанът Груьо и осоядът Осо? Или инатливи малки дивачета, отказващи да поемат и троха, независимо, че примират от глад? Да научите кой с какво се храни и по колко пъти? Как се лекува ранено крило? А… как се прави маникюр на сова, искате ли да знаете?
Тези и отговорите на много други въпроси, които не ви дават мира ще научите, от първо лице, ако се включите в тазгодишната коледна инициатива на Спасителния център и „дарите” един свой ден за ранените диви животни.
Като част от кампанията, ще получите и коледна напомнянка – красива, авторска и ръчно изработена красота. Имате възможност да избирате от всичките 365 дни на 2015-та година, а в края за благодарност, освен удовлетворение от доброто, което сте свършили и всичко научено, ще получите и колаж със страхотни снимки, запечатали завинаги срещата ви с ранената дива природа на България.

Коледно предизвикателство: Един ден за ранените диви животни

Снимка: www.greenbalkans.org

Това би бил и изключително благороден и нестандартен подарък за вашите близки и роднини, а за детето ви ще е незабравим допир до един непознат, но вълшебен свят. Има възможност да се включите и в осиновителната програма, а желаещите могат да окажат първа помощ на осояд, да хранят пеликани и да се убедят, че няма нищо страшно да срещнеш и докоснеш истинска сова.

Не, не ви разказваме приказка! Просто предизвикваме истинските любители на дивата природа да участват дейно, дори и само за ден, в спасяването и отглеждането на животните, които спасителният център е приютил, да посветят част от времето си в опазване на дивата ни природа, а най-важното е да се повишат информираността и съпричастността на хората към дейността на природозащитната организация и нейните активисти. Защото помощ винаги е необходима – материална и морална…
Подробности за коледната инициатива и как да се включите, можете да намерите на официалния сайт на Зелени Балкани – www.greenbalkans.org

Ако все още се питате кому са нужни подобни инициативи и защо е толкова важно да се включите, вижте това кратко видео:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!