Най-високата стъпка предстои за 33-годишния Кубрат Пулев (Кобрата). И това е дългоочакваната му титанична среща на професионалния боксов ринг с 38-годишния световен шампион Владимир Кличко.

Българинът ще се бие за световната титла и е на крачка от своя апогей в дългата си кариера на професионален боксьор.

Кобрата тренира в Германия упорито „както никога досега“, споделя той, въпреки че все още официално няма подписан договор за мача.

снимка: inews.bg

снимка: inews.bg

„Мачът ми с Владимир Кличко е уговорен на повече от 80%“, заяви Пулев на въпрос на „Труд“.

Всичко ще стане ясно до средата на юни, а може и по-рано, според него.

Повече от вероятно е на датата 6 септември един срещу друг да се изправят в зала “О2” в Хамбург Кубрат Пулев (официален претендент за световната титла (IBF)) срещу световния шампион Владимир Кличко.

Украинецът отдавна е пресрочил установения срок, в който трябва да защити шампионския си пояс. А това може да стане, след като се срещне на боксовия ринг с българина. Това е отправеният ултиматум от IBF към украинския шампион.

Защо от щаба на Кличко продължават да се бавят, това можем само да предполагаме. Най-вероятно става въпрос за игра на нерви, изчакване, дебнене… най-малко финансови условия са пречка до сега договор да не е подписан, според Кубрат Пулев.

снимка: bg.wikipedia.org

снимка: bg.wikipedia.org

Вероятно смятат, че като ме държат в неизвестност дълго време дали ще има бой или не, аз ще се изнервя“, казва още той.

„Активните контакти между моя клуб и мениджърите на Кличко продължават. Ситуацията е такава, че световният шампион няма къде да бяга от бой с мен. Независимо дали го иска, или не. „ – е отговорът на Пулев на въпрос на „Труд“.

Фактът, че Кличко е доста известен в немския град Хамбург, където ще се състои мача, изобщо не притеснява българина. Сигурен е, че много наши сънародници и фенове на бокса ще го подкрепят в този важен за него ден:

Досега винаги много българи са ме подкрепяли в мачовете, за което съм много благодарен. Няма как и в Хамбург да не дойдат стотици фенове на бокса, които да викат за мен – и нашенци, които живеят в Германия, и хора от България. Това, че хората ти вярват и искрено ти желаят успех, е нещо велико. И може да те накара да изцедиш от себе си неподозирана сила”.

Тези думи са точно в негов стил – много силни и трогателни. Вярваме, че притежава тази неподозирана сила, която ще бъде негова спътница на 6 септември и вярваме, че ще успее да сложи край на ерата „Кличко“!

.
Днес 17-ти юни беше проведен търг за предстоящия мач между Владимир Кличко и Кубрат Пулев, след който станаха ясни важни подробности около дългоочаквания сблъсък. Търгът беше спечелен от компанията „К-2 Промоушънс“, която предложи 7 250 131 $. Другата оферта беше на агенцията, представляваща Кобрата – „Зауерланд Ивентс“, и беше на стойност 5 290 144 $. Разпределението на парите между двамата боксьори ще е в съотношение 80:20 в полза на Кличко. Търгът се проведе в Ню Йорк, а предварителните очаквания бяха наддаването да бъде спечелено със сума между 4 и 6 млн. долара.
Агенцията на Кличко има 90 дни, за да организира двубоя с Пулев.

Кратко видео от интервю с Кубрат Пулев относно предстоящия мач (видеото е от 12-ти май)

Прави впечатление доброто самочувствие и достойното поведение на този голям български спортист. Стискаме палци и пожелаваме световна титла за Пулев!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!