5e_645x9eНай-известният концертен комплекс „Карнеги хол“ ще посрещне наши български млади таланти. Младите музиканти ще свирят на 28-и май.
Концертът, който ще се състои в края на този месец, носи наименованието „Музикални съкровища от България„. Той ще представи  успехите на много млади български виртуози от различни поколения. Всички те носят духа на Национално музикално училище „Любомир Пипков“, което тази година отбелязва своя 110 годишен юбилей.
.
Това събитие е част от тържествата по случай 20 години на събитието „Музикалните съкровища от България“. Негов организатор е фондация „Св. Кирил и Св. Методий. Създател на инициативата е проф. Павлина Доковска – възпитаник на училището, член на управителния съвет на МФ „Св.Кирил и Св. Методий“, завеждащ клавирна катедра на Mannes College for Music в Ню Йорк.
.
5e_4l1pubМладите музиканти, които имат щастието да представят българската школа са: Лора Маркова – цигулка (формация Бон-бон), Сара Чакърова – перкусии (формация Бон-бон), Георги Леков – пиано и Лора Ал-Ахмад – пиано. Възрастта на участниците е между 11 и 20 години, като всички те са участвали в редица международни конкурси и състезания.

Ще бъдат изпълнени творби на Робърт Олдридж, Дворжак, Брамс и Шопен, а също и на български композитори като Красимир Тасков, Красимир Кюркчийски и Петър Христосков.
Младите ни таланти ще направят концерт в посолството на България във Вашингтон, два дни преди изпълнението си  в  Ню Йорк. Всички те са избрани със специален конкурс за това събитие, което се организира с подкрепата на Национален Фонд Култура и програма „Мобилност“.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!