снимка: petel.bg

снимка: petel.bg

Това е историята на едно многодетно и щастливо българско семейство. Семейството на Красимир и Ивелина от Русе, които отглеждат своите десет деца в собствено жилище, което е не по-голямо от 60 кв.м.

Кореспондент на предаването по Nova TV „Здравей България“ Олга Василева ни срещна със семейството.

Най-голямото дете е на 14 години и се казва Надя, която често помага на своите по-малки братчета и сестрички, а най-малкият член на семейството е седеммесечният Николай.

„Ние обичаме много децата и искахме да имаме голямо семейство“, споделя майката на десетте деца.
Когато са се запознали двамата родители през 1999 г., никога не са планирали точно десет деца, но винаги са искали да имат повече от две. В бъдеще семейството не планира да има повече деца.
Семейството са си закупили жилището минала година декември месец, което е едва 60 кв. м., а преди това са живели в гарсониера заедно с десетте си деца. Сега планират да започнат ремонт на жилището, но срещат трудности от финансов характер. Все още нямат кухненско оборудване, дори готвят на газова бутилка, защото печката им се е счупила. Искат да поставят нови тапети, понеже стените са в мухъл и банята също е за ремонт, но за сега средствата не са им достатъчни. Опитали са да теглят заем от банката, но са им отказали.

 

снимка: rousse.dir.bg

снимка: rousse.dir.bg

Всичките дванадесет души на семейството живеят с приходи по-малко от 1000 лева на месец. Бащата Красимир работи за месечна заплата от 500 лева и майчинските, които получава съпругата му – това е всичко, с което разполага голямото семейство.
От какво няма нужда семейството? На този въпрос, зададен от репортерката на Нова телевизия, Красимир отговаря шеговито: „Единственото, което няма вкъщи, е тишина – денем и вечер, но няма как.“
Младите родители разчитат изцяло на себе си, на собствени средства и са много положително настроени, въпреки че не им достигат парите. Чувстват се безкрайно щастливи с това огромно богатство, което имат – десет прекрасни деца.

 

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!