Българският спорт отново предизвиква поводи за гордост! На състоялото се преди дни в Баку (Азербайджан) Европейско първенство по художествена гимнастика, националният ни състав постигна впечатляващо представяне, грабвайки златни медали на съчетанието с бухалки и връщайки славата на България и златните й момичета.

Талантливите ни гимнастички, завоюваха първото място след перфектно изпълнение и впечатляваща хореография, оценени подобаващо от съдиите и публиката. Родните грации получиха най-висок сборен резултат, а втори след тях се нареди вечният им съперник – съставът на Русия.

Награждаване в Баку

Награждаване в Баку

Отборът ни повторно се качи на почетната стълбичка, спечелвайки престижното трето място в състезанието с три топки и две ленти и съответно окичвайки се и с бронзови отличия. Тук българските момичетата отново играха без колебание и в съвършен синхрон, но за съжаление лек реверанс на съдиите към домакините, класира отбора на Азербайджан на второ място, измествайки по този начин нашите състезателки със стъпало надолу в класацията.

България успешно приключи Европейското първенство с общо три отличия – при девойките Боряна Калейн също взе бронз за финала с топки.

В същото време – на 21.06.2014г., сякаш за да отстъпи място на новото златно поколение, най-успешната ни състезателка в гимнастиката през последното десетилетие – Силвия Митева, приключи своята спортна кариера с блестящ бенефис, състоял се в родния й град. Залата на Русенския университет бе препълнена с хора, дошли да уважат и подкрепят  златното момиче на представлението продължило повече от два часа!

Спектакълът носеше красивото име „Силата на любовта”, защото както сподели Силвия Митева, именно любовта е била водещата сила за нея през годините. Случайната на пръв поглед дата 21 юни също е изпълнена с дълбока символика за състезателката ни – точно 21 години е продължила спортната й кариера в  художествената гимнастика.

Силвия Митева - бенефис в Русе

Силвия Митева – бенефис в Русе

Представители на цялата ни гимнастическа гилдия, взеха участие в бенефиса, а зрителите имаха възможност да проследят израстването на спортистката ни и големите й постижения в прожектирания филм „Спортният път на Силвия Митева”.

Сълзи на радост и благодарност към хората, които са я подкрепяли и са били неотлъчно до нея в трудностите и успехите, блеснаха в очите на Силвия Митева в края на представлението, докато публиката възторжено я изпращаше на крака и с нестихващи аплодисменти!

„Надявам се, че с моите изпълнения съм успяла да ви покажа силата на любовта!” – заяви Силвия, доказвайки за пореден път, че именно любовта е в основата на всеки голям успех!

 

 

 

Видео от блестящото изпълнение на момичетата при съчетанието с бухалки в Баку 2014

Снимки: Българска Художествена гимнастика (Bulgarian rhythmic gymnastics)


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!