снимка: cross.bg

снимка: cross.bg

Напоследък в света на българския спорт се случват само хубави неща. Този път добрата новина идва чак от далечната Япония.

Още едно добро историческо събитие за 2013 година, което ще остави дълбок отпечатък в нашето съзнание.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки участваха в Международния турнир “Саникс къп” в Япония. След успешното си представяне в турнира, българските момичета се завърнаха в родината си като шампиони. Още в първия ден от състезанието момичетата извоюваха победа в многобоя и на финалите следващия ден втора победа на съчетанието с обръчи – пет обръча и пет чифта бухалки. Перфектното изпълнение на съчетанието с пет обръча ги отведе до първото място и златен медал. Сребърен медал спечели първият ансамбъл на Русия, както знаем руснаците имат няколко отбора, които се конкурират в различни турнири. А с бронзов медал е награден вторият руски отбор и домакините от Япония. Но за наше огромно щастие българските гимнастички се справиха блестящо, удивлявайки многобройната публика в зала “Глобал Арена” във Фукуока (Япония).

В турнира участваха най-силните отбори в целия свят в тази възрастова група.  Това са отборите на домакините от Япония, отборите на Латвия, Русия и др. Но българските гимнастички с упорит труд си извоюваха правото да бъдат най-добрите.

снимка: novinar.bg

снимка: novinar.bg

Крайният резултат от Международния турнир “Саникс къп” – Фукуока, провел се на 23 – 24 ноември, българските момичета спечелиха два златни медала за България в многобоя и на уредите. Сребърен и бронзов медал за двата руски отбора и бронзов медал за домакините.

Поздравления за великолепния състав на българските гимнастички: Елена Бинева, Емилия Радичева, Радостина Дончева, Габриела Стефанова, Александра Митрович, София Рангелова – възпитанички на старши треньора Камелия Дунавска и помощник-треньора Валентина Росенова. Камелия Дунавска е светило в художествената гимнастика и една от “златните момичета” на Нешка Робева.

България винаги е била и ще бъде горда със своите “златни момичета”, постигнали най-високите върхове в художествената гимнастика. Нека да не забравяме добрите им дела и всичко, което дават от себе си, за да представят страната по този великолепен начин.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!