ansambal_hud_gimnastika

Източник на снимка:БГНЕС

България има отново повод за гордост, нашите гимнастички се прибраха със златни медали. Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика се прибра в  родината си с един сребърен медал и два златни. Нашите момичета взеха участие в турнира от Световната купа в Ташкент (Узбекистан).  От там те донесоха на България един сребърен и два златни медала  и за пореден път доказаха, че България „ражда“ много талантливи и способни спортисти.

Златните момичета са със треньор  Ина Ананиева, която е старши треньор на националният ни отбор по художествена гимнастика. А нейните възпитанички са: Християна Тодорова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Ренета Камберова. Момичетата направиха спектакъл с в съчетанието с два обръча и три чифта бухалки. С този триумф те грабнаха два златни медала със съчетанието от 5 ленти, сребърен медал. Нашите момичета завоюваха сърцата на публиката и журито с прекрасното си изпълнение. Разбира се това им донесе и  най-много точки от журито общо 18.000 точки, с малко по-нисък резултат се нареждат момичетата от Испания, те са събрали общо 17.700 точки. На трето място се нареждат момичетата от Беларус със 17.600 точки.

При индивидуалните съчетания също имаме успех макар и по-малък. Невяна Владинова събра 17.350 точки с топка и се класира на шесто място, а Мария Матева се представи с обръч и се нареди на четвърто място с 17.850 точки.

Представянето на момичетата може да гледате във видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=oSfBlmf7duA


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!