Днес все повече хора са ориентирани към здравословния начин на живот и се опитват да живеят по-близо до природата. Това не е мания или просто мода, а осъзнат избор на милиони хора по света.

Зелена класна стая

В България възпитаник на силистренското училище „Отец Паисий“ дава идеята да се организира и подготви класна стая на открито. И тази идея се възприема възторжено от всички в училището. Създава се зелен кът, разположен в двора на училището, където по идея на ученика Никола Скорчелиев, ще се провеждат заниманията по здравно образование и биология.

В зеления кът ще бъдат засети домати, краставички, лук, репички, също така различни билки като мащерка и кантарион. Така децата след прекарани часове в затворената класна стая ще могат да подишат свеж въздух навън и да получат и малко практика в зелената стая.

Никола споделя, че е предложил тази идея, защото много иска съучениците му да бъдат по-активни сред природата и да се научат да се грижат за нея. Зелена класна стая

Зелени дни 2014

Мотото на петото издание „Зелени дни 2014″, който за поредна година ще се проведе в София, е „Отговорен и здравословен начин на живот“. Тази година началото е на 10 май от 11 часа пред паметника на Съветската армия.

Фестивалът на предприемчивостта, отговорният живот, креативността, чистият, природосъобразен и здрав живот, на новите дестинации за туристи – така организаторите определят своето събитие през май. То е свързано с началото на пролетта, с новия живот в природата, и несъмнено е едно наистина живо и зелено решение за всички, търсещи алтернатива за по-добър живот.

Производители на качествена храна, туроператорски фирми, предлагащи различни еко екскурзии, зелени спортове, като скално катерене, колоездене и рафтинг са само част от нещата, с които могат да се запознаят софиянци и гости на столицата. Основна цел е да се запознаят хората с чистата домашна храна и да успяват да разпознават биопроизводството.Еко къща

Новост тази година ще бъдат зелените мениджъри, които ще дават съвети за стартиране на зелен бизнес, също така идеи как се става планински водач и как най-добре да се направи еко къща за гости.

Фестивалът „Зелени дни 2014“ продължава три дни от 10 -13 май 2014.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!