Екипи от 4 български университета – СУ “Климент Охридски”, Технически университет – София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и университета по архитектура, строителство и геодезия, ще имат възможността да се борят за своите идеи за по-добро бъдеще в първата за България Start Up Универсиада. Състезанието се организира съвместно от Cleantech Bulgaria и Регионалния център за иновации за климата Climate-KIC (EIT). То е насочено към креативни студенти със “зелени” идеи за по-природосъобразно развитие на технологиите.
Желаещите могат да вземат своя безплатен билет за участие до 06 ноември 2016 година. В периода 07-11 ноември в четирите университета ще се провежда полудневно обучение на младите предприемачи. В него участниците ще се запознаят отблизо с иновативни методи за устойчивост и оптимизация на “зелените” технологии, както и със щадящо въздуха, водата и почвите производство.
Необходимо условие, което трябва да бъде изпълнено до 15 ноември, е екипите да изготвят 3-минутен видеоклип, презентиращ идеите им.

източник на снимката: www.ohio.edu

източник на снимката: www.ohio.edu

В периода 21-25 ноември, ще бъдат избрани 3-те най-добри участници от всеки университет.
Самият финал ще се проведе на 5 декември, когато ще се разбере кои са най-добрите 3 екипа от всички университети.
Наградите, които ще получат участниците са както следва :
Първо място:
-Участие в майсторския клас Business Models for Climate Change Technologies and Innovation, организиран от Climate-KIC във Валенсия, Испания през декември 2016 на стойност 1500 евро.
-Вход в акселераторската програма на Climate-KIC Bulgaria през 2017 с подкрепа на стойност 10 000 евро.
-Създаване на пре-акселераторска програма през 2017 в университета на победилия екип!
Второ и трето място:
-Достъп за развитие на бизнес идеята в споделеното работно пространство на Cleantech Bulgaria и допълнителни материални награди.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!