Все повече и повече хора държат на фигурата си и респективно полагат усилия за нейното съвършенство. Но за да постигнете желаната цел, не са нужни само тренировки, но трябва и да се внимава с храната, която консумирате. Вярно е, че след уморителните упражнения, тялото ви копнее за голяма доза възможно най-вредната храна и много хора избират най-лошите варианти за засищане. Другата крайДилематаност е малкото количество, което се поглъща, от притеснение, че ще се изгуби смисъла от тренирането. Но тялото ви има нужда да възстанови изгубените хранителни вещества, изгорени по време на упражненията, което означава да се яде, но правилна и здравословна храна. Ето няколко полезни съвета, за да може да поддържате тялото здраво и оформено!

Въпреки, че суровите зеленчуци са изключително важна част от дневната ви здравословна доза хапване, е важно да не се съсредоточавате само върху тях. На тренировката сте изгорили толкова калории, използвали сте много от енергията си и е невъзможно да възстановите изгубените хранителни вещества като хапвате зеленчуци. Добре е да ги съчетаете с кисело мляко, ядки, хумус, ако държите на тях, но задължително не се ограничавайте само със зеленчуците.

Нормално е да поискате да опитате нещо солено след тренировка. По време на упражненията, тялото ви отделя калий, който много по-трудно ще се възстанови, ако хапвате чипс примерно. Вместо това, вземете един банан или няколко парчета сушени плодове. Те съдържат калий и със сигурност са много по-добрата алтернатива.

Най-честата и сериозна грешка след тренировка е да пиете газирана напитка и натурални сокове. Като цяло напитки, които съдържат подсладители. Фруктозата забавя обмяJunk foodната на вещества, с което по никакъв начин не си помагате. Пийте вода!

Пържени картофки и така известните „бързи храни” са просто забранени. Вие тренирате, за да намалите мазнините и да увеличите мускулната маса. Тези храни няма да помогнат по никакъв начин. Тялото ви трябва да произвежда повече гликоген, който се съхранява именно в мускулите и черния дроб, не в мазнините.

Знаем и пристрастеността ви към сладките изделия, но не. Те определено ще ви заситят за по-дълго време, но не са надежден и здравословен източник на хранителни вещества. Тялото ви се нуждае от висококачествени въглехидрати, за да се възстанови гликогена, а не от „junk food”. Вместо това хапнете пълнозърнесто хлебче с фъстъчено масло или сушени  плодове.

Мислете и се хранете!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!