През тази седмица се поставя началото на „EZ FILMFEST“ – първият целогодишен филмов и фотографски проект, провеждан в България. Организатори на начинанието са GH SWITCH и кино „Одеон“ в столицата.

Всеки четвъртък през цялата 2014г. ще се излъчват филми, свързани с екстремни – екшън спортове, които се практикуват през различните сезони. През зимните месеци ще се показват кадри, посветени на ски и сноуборд, а през лятото такива, свързани с кайт, сърф, лонгборд, скейт и т.н.

организаторите искат да сближат любителите на адреналина

Източник на снимката:thesportsarchivesblog.com

Очаква се да бъдат показани над 40 български и международни филма, посветени на различни екстремни спортове. Имена, утвърдени в съответните области, ще показват таланта и уменията си. По този начин „EZ FILMFEST“ трябва да спомогне за намаляване на рисковете при практикуването им.

Всяка прожекция ще бъде съпътствана с фотоизложба на същата тема, както и прожектирания филм. Изложените снимките ще бъдат само на български фотографи, тъй като проектът цели да насочи вниманието към тях.

Предвидено е също организиране на тематични уъркшопи. На срещите почитателите на високия адреналин ще имат възможност да споделят страстта си към спортовете. Те ще могат да научат повече относно техники на снимане, някой трик по отношение на вълнуващия ги спорт или детайли във връзка с необходимата екипировка. Полезната и важна информация по тези въпроси ще им гарантира по-голяма сигурност при практикуването и ще им посочи пътя към самоусъвършенстването.

Всеки трети четвъртък от месеца във времето преди началото на филма ще се показва български аматьорски клип и аматьорски фотографии.

„EZ FILMFEST“ стартира на 16 януари от 20.30 ч. с представяне на филма “Way of life”/”Начин на живот“, посветен на ски спорта. От самото име става ясно, че той не представя планината като страст, като емоция, като част от живота. Филмът показва хората, за които планината е целият живот, и докъде се простират границите на човешките възможности.

Мястото, където ще бъдат прожектират филмите, е кино „Одеон“ в София. Програмата ще излиза във фейсбук страницата на „EZ FILMFEST“.  Цената на билетите е 6 лв.

Организаторите се надяват, че проектът ще се хареса на любителите на екстремните преживявания и ще задоволи очакванията им. Чрез него те се опитват да популяризират този вид спортове и да подкрепят производството на български филми, посветени на тях.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!