Една нестандартна идея е на път да се осъществи в морския град Бургас. Трима общински съветници са предложили инициатива, която ще увеличи природното богатство и зелените площи на Бургас.. И ще повиши прираста на населението. Какво е тяхното предложение?

Родителите на всяко новородено бебе в Общината да получат възможността да засадят дръвче по случай събитието и дръвчето да носи името на детето. Това поражда различни емоции сред жителите на Бургас. Повечето от тях положителни. Ако тази идея получи одобрение, общинският съвет трябва до обособи определени места, където могат да бъдат засадени дръвчетата. Родителите на всички деца, родени през следващата 2015 година, ще могат да се възползват от това нестандартно предложение. Общината е предложила в бюджетът да бъдат предвидени 20 000 лв. за началото на този проект. Той носи красивото име „Зелено начало за нов живот“. Освен това табелката с името на новороденото дете ще бъде подарена от ръководството на Община Бургас. Новородено бебе

Така едно голямо събитие, като раждането на дете, ще бъде увековечено с нещо полезно, красиво и истинско за всички жители на морския град. Новите дръвчета ще допринесат за подобряване на качеството на въздуха и ще обособят една естествена зелена алея. А това пък може да стимулира раждането на повече българчета за Бургас.

Според статистиката през първото шестмесечие на 2014 година в България са се родили 30 671 деца. Те са с 1271 повече за същия период на 2013 година. Това е една добра новина за раждаемостта в страната ни. В „Майчин дом“ новородените бебета до юни 2014 са две хиляди осемдесет и осем. Сред тях момченцата доминират – 1109, докато броят на принцесите е 979.

Друга инициатива на многобройна група майки ще се осъществи на 1 август в Борисовата градина в София. Те ще кърмят своите деца в продължение на една минута. Събират се вече трета поредна година и целта им е да насърчат кърменето на обществени места.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!