Вярвате ли във вълшебството на Коледните празници? Мислите ли, че наистина се случват неща, които остават извън рамките на разбираемото?

Доброволците от „Анимал Рескю София“ (АРС) са избрали да вярват в хората. Те не оставят всичко на случайността и не чакат да им се случат чудеса. Те са решили да си помогнат сами и са сигурни, че последователите ще са много.

Нека ви обясним с какво са се захванали хората от АРС. През последните 3 години те стопанисват най-големия общинския приют за животни в България – този в Горни Богров. Издържат се само от дарения, без държавна субсидия. До края на 2013 година обаче трябва да освободят терена, на който се разполагат.

Екипът на АРС има решение на проблема, просто имат нужда от нашата помощ. Те имат желание да закупят собствен терен в близост и да преместят 500-те кучета, за които полагат ежедневни грижи, там. Сумата, която им е необходима, е 210 000 евро, като 1/3 от нея вече са успели да съберат.

Как можем да се включим ние в тази хуманна кауза?

помагате на каузата и на природата

Източник на снимката:reusumcharity.com

С подкрепата на Reusum Charity е организирана кампания за събиране на стари телефони. Партньор в начинанието е магазин „Техномаркет“ и във всеки негов търговски обект в страната ще откриете кутия с надпис Charity. В нея можете да пуснете ваши стари устройства ,които не използвате, а само подмятате от шкаф в шкаф. Хората от Reusum Charity ще оценят стойността на всеки мобилен апарат, като за работещите или тези, които могат да бъдат поправени, се дава съответна сума – 5лв, 10лв, 20лв, 50лв…. Най-хубавото е, че и за неработещите ще бъдат получавани пари – по 1лв. на брой.

Студенти от Нов български университет също се ангажираха с проблема. Те дадоха своя принос чрез благотворителна изложба „От другата страна“, организирана в подкрепа на четириногите приятели. Тя се проведе от 7 до 14 декември в галерия „Лично пространство“ в столицата.

Източник на снимката:arsofia.com

Източник на снимката:arsofia.com

Известни български изпълнители решиха да вземат участие в инициативата. Имена като Маги Джанаварова, Мариана Попова, Сантра, Стефан Илчев и др. подпомогнаха каузата с благотворителен концерт в София.

АРС са организирали благотворителен онлайн базар. Всички приходи от продажбата на артикулите ще отидат за мечтания приют.

Дарение можете да направите и чрез PayPal, ePAY, по банков път или като изпратите SMS с текст DMS DOG на кратък номер 17 777 (Цена: 1лв. за абонати на Глобул, М-тел, Виваком).

Помощта, която получават доброволците, не се изчерпва с това. На принципа „Съвместно даряване“ един от водещите контактни центрове в България – 60K (Сиксти Кей), е поел ангажимента да удвои всяко левче, постъпило по сметката на АРС.

Казват, че за всеки проблем, се намира решение. Нека заедно помогнем на хората от АРС да се справят с изпитанието, пред което са изправени.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!