В навечерието на Нова година и края на старата година, ще си припомним най-добрите от Добрите новини през изминалата 2015г.

Добрите новини в България

– Българското кино отбеляза своя стогодишен юбилей през 2015г

– Също така българската сноубордистка Сани Жекова грабна златото на Световната Универсиада през 2015г

– Очарователната Стоянка Мутафова беше кандидат за Книгата на Гинес и успешно влезе в нея като постижението и е записано като „Най-възрастната, все още играеща на сцена, актриса в историята на света.

– Тракийските царе и българското археологическо богатство имаха специално място в Лувъра. Експозицията във френския дворец-музей „Лувър”, беше под наслов „Епопеята на тракийските царе: Археологически открития в България“

Иновативното устройство позволява не само четене, но и писане на цяла страница. То е по-мобилно и по-лесно за употреба от вече съществуващите такива.

Източник на снимка: bnt.bg

– Иновативен продукт за хора, лишени от зрение наречен „Blitab“ (Блайтаб) беше създаден от  двама българи. Това е нов вид таблет, пригоден за незрящи хора, който отваря един напълно нов свят на комуникация за тях.

– Българските ученици отново показаха, че са най-добрите с първо място на Балканиадата по информатика

– Трябва да отбележим и постижението на Българската състезателка по кану Станилия Стаменова, която спечели златен медал във финал А на двеста метра на едноместно кану.

– Да споменен и ненадминатата Българска сватба по стара тракийска традиция, която подобри три рекорда на Гинес

 

Добри новини от света

– Български алпинисти дадоха име на връх на Южния полюс – 23-тата поред българска експедиция до Антарктида, с участието на Д. Боянов, Н. Петков и Ал. Шопов, приключи с поредно международно постижение.

– С българска копродукция стартира международният филмов фестивал Берлинале – това беше най-новата кино творба на режисьорката Изабел Коаксе – „Nobody Wants the Night“

– Иновативна технология превръща електромобила в кола на бъдещето – при нея задвижването е с електричество и не отделя вредни въглеродни емисии, съответно не замърсява околната среда.

Безпилотен автомобил от Гугъл

Източник на изображението: http://qz.com

– Беше реализиран проектът за автоматична кола на Гугъл, тя вече се движи по пътищата на Маунтин Вю, Калифорния. Това е симпатичен безпилотен автомобил с форма на панда, който въплащава идеята за независимост и свобода.

– На първите Европейски игри от Баку, българските спортисти се прибраха с десет медала за България – нашата страна беше представена от 122 спортисти в различни спортове.

Човечеството направи нова крачка в космическите технологии. Американската компания „Blue Origin“, управлявана от основателя на Amazom –  Jeff Bezos, успя да създаде и да тества успешно своята ракета. Тя се отличава със системите си за вертикално излитане и приземяване с възможност за повторно използване.

 

Вижте още « Добрите новини през 2014

За Добри новини

logo-domain100x100И през Новата 2016 година ще продължим да подбираме и да ви доставяме радост с най-добрите новини в България и по света.

На адрес http://DobriNovini.com/t/видео/ може да следите всички добри новини, които съдържат видео.

Нека да си припомним отговора на въпроса Защо трябва да четем Добри новини?

Да бъде весела, щастлива и добра Новата 2016 година!

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!