The Great British Care Award 2013 включват серия от регионални събития в Англия и са официален показател за високи постижения в сектора на социалните грижи. Целта на наградите е да отдаде почит на онези лица, които са демонстрирали изключително високи постижения в рамките на тяхната сфера на работа. По време на грандиозно тържество на втори ноември в сърцето на Лондон организаторите на събитието връчиха наградата за Staff team на щастливите българи.

Награждаване на The British Care Awards

Награждаване на The British Care Awards

Събитието се е състояло в известният хотел „Ланкастър“ и е имало всички характерни за лондонското сити атрибути – червен килим, ефектни осветление и звук, тържествена програма и коктейли. Според неофициални източници за престижната награда са се състезавали над сто хиляди представители на центрове за рехабилитация. Сред българите, спечелили Care Award са завършили професионална гимназия „Васил Левски“, гимназия по чужди езици, училището по машиностроене и търговска гимназия „И. Райнов“ – всички от град Ямбол.

Връчването на световноизвестните награди се случва за четвърти път като събитието се организира всяка година. Събитието има подкрепата на здравното министерство на Англия, Асоциацията на директорите на центрове за социални услуги и Английската асоциация за обществени услуги. През първият етап на състезанието се избират на областно ниво най-добре управляваните и ефективни центрове за възстановяване и социални грижи. Следващата година, през месец февруари, ще бъдат раздадени и награди на ниво цяла държава. За област Лондон призът печели рехабилитационния дом на българката Диана Славова, която живее и се развива професионално във Великобритания вече тринадесета година. The British Care Awards 2013Диана отива в столицата на Англия още когато е на двадесет години без никакви предварително събрани средства. За да се прехранва се труди в областта на почистването и се грижи за възсрастни хора. Домът за социални грижи, с който тя печели престижната награда е приютявал хора с ментални заболявания и издадени съдебни присъди. Поради упоритостта си и непрестанните грижи, които полага, Славова става мениджър на центъра. Миналата през различни „професионални стъпала“ избира внимателно всеки един от служителите си, повечето от които са български граждани от град Ямбол.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!