За осма поредна година хора с добри сърца от цялата страна ще влязат в ролята на Дядо Коледа и ще изпълнят желание на едно дете лишено от родителска грижа. До Коледа остават по малко от месец и благотворителната кампания „Плюшено мече“, която стартира първата си година от Бургас, тази година ще обхване почти цялата страна.

Как започва благотворителната кампания „Плюшено мече“?

1525405_10151948143523087_408384916_n

Източник на изображение: http://www.flagman.bg

Михаела Стойкова е създателката на кампания „Плюшено мече“, когато е била все още студентка по маркетинг в Ричманд, Великобритания, тогава решава да зарадва за Коледа децата сирачета от Дом „Ал. Г. Коджакафалията“.  Неин съмишленик е  Виктор Бачкаров, който в момента е студент в Калифорния. Преди седем години те събират дрехи и играчки втора употреба и ги носят лично в дома.  Доброволците през годините се увеличават както и градовете и домовете за сираци.

Днес кампанията „Плюшено мече“ е една от най-големите дарителски кампании в България. Над 1500 доброволци се включват в кампанията във Facebook.

 

Как работи кампанията „Плюшено мече“?

От домовете за деца лишени от родителска грижа се пускат списъци с желания за подаръци на децата. Всеки доброволец си избира града, в който живее и дома за деца, автоматично се зарежда списъка с деца и техните желания. Избира се дете се пишете на отговорника на групата кое дете е избрано. Списъците се актуализират постоянно. Задължително е подаръка да е нов и опакован. От официалната страница на кампанията „Плюшено мече“ https://www.facebook.com/events/1512640709060948/  може да видите градовете и домовете, които участват с кампанията, да изберете дете, което да зарадвате на Коледа и да разберете къде се оставят закупените играчки. В страницата ще бъде публикуван и крайния срок за предаване на играчките на указаните за това места.

 

 

 

 

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!