Млади хора сами произвеждат и даряват жито лимец

Дар лимец

Снимка: личен архив Иван
Андонов

Стотици декари с лимец отглеждат младежи, а реколтата подаряват на всички, които се интересуват от древното жито. Инициаторът на доброто дело е Иван Андонов и за поредна година разпространява добрата идея в интернет чрез сайта си blago-daria.com.

За житния пост, който стартира на 17 февруари приятелите на Иван, познат в глобалната мрежа като Твореца в мен, подаряват лимец, който сами са засели, ожънали, олющили и сортирали.

Иван разказва за инициативата и реколтата от тази година. Той споделя, че лимецът през тази година е зареден със силна светлина, вдъхновение и чудодейни свойства. Уникален е по рода си, защото е отглеждан на ниви в различни чисти места на Бълария и различни планински райони, като някои от тях са девствено чисти. Лимецът е сят на ръка и част от него е събиран на ръце, стрък по стрък от доброволци, които есента споделиха жътвата на дар-лимец. Цялото събрано жито ще бъде смесено и споделено, като за първи път лимецът ще бъде изчистен даром.

„Древния лимец, който ще получите даром ще съдържа в себе си енергии от планините Рила, Пирин, Родопи, Стара Планина и др. Лимецът е отгледан с много любов и молитви, за да може всяко зрънце да бъде единствено дарено и споделено, за да може повече добри души да приемат в себе си тази чистота чрез благословията от тези зрънца”, споделя Иван за доброто дело.

Към всяко пликче дар-лимец организаторите ще добавят и малко не олющени зрънца от древното жито, които участниците в поста ще могат да си засеят у дома в саксия. Желаещите да получат дар-лимец трябва само да се впишат в сайта blago-daria.com и да отбележат своя телефон и адрес. По този начин събиращите житото знаят, колко са желаещите да получат дар и разпределят по равно събраното жито. Миналата година всеки записал се получи над 300 грама жито.

„Житният пост е не просто практика за прочистване и обновяване на организма от утайките и наслояванията натрупани от по-тежките храни след зимните месеци. Той е силен метод за духовно пречистване и пробуждане на съзнанието към светлината и чистотата на вселенската благодат, за по-добро възприемане на ценната енергия, която ни е необходима. В началото на поста, до петият ден, клетките почистват шлаките и натрупаното през годината, след което стартира обновяването им, като може да се усеща доста силно около седмият ден”, добавя още Иван Андонов за това добротворчество.

Видео за житото лимец и подробно обяснение за добрата инициатива (с продължителност 21:40 мин.) можете да видите тук:

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!