На 16 юли от 11:00 часа в Габрово официално ще бъде представен екологичният автобус, който може да превозва габровци, ако те гласуват с „ДА“ за него. Чешката фирма SOR Libchavy ще представи новото си произведение в сферата на еко средата, а именно електробус „COP EBN“, който е изцяло екологичен продукт.

От 12 юли до 16 юли електрбусът ще бъде по пътищата на Габрово, за да може да бъде тестван, а на 16 в Ритуалната зала на града от 11:00 часа, ще се представи официална презентация от чешката фирма, за качеството и надеждността на електрбуса. След приключване на представянето му на пл. Възраждане, представители на фирма SOR Libchavy, ще демонстрират на живо възможностите и иновациите, с които разполага електрбусът.

От администрацията на общината коментират, че подкрепят всички нови иновативни предложения, които са подходящи за подобряване на автопарка на града, също така приемат и идеята за използване на екологично чисти превозни средства с цел опазване на околната среда.

Кметът на града Таня Христова напомня че до 2020 година Габрово трябва да усвои 25 млн. 739 хил. лв, тази сума е предназначена за образователната и социалната система на града. Част от сумата трябва да бъде усвоена и за подновяване и интегриране на градския транспорт. Кметът допълва, че не става въпрос само за закупуване на нови автобуси, а за цялостно модернизиране на транспортната инфраструктура на града.

На 16.07.2015 на представянето и демонстрацията на електрбуса може да присъства всеки, който желае да разбере повече подробности за новите екологични автобуси.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!