Официално представяне на проекта „Нов дом за нашите деца" в град Шумен

Официално представяне на проекта „Нов дом за нашите деца“ в град Шумен

Строителният проект е озаглавен „Нов дом за нашите деца“ като крайната му цел е да бъдат изградени три къщи за младежи и деца с физически увреждания. Парите, осигурени за завършване на проекта са над два милиона лева и са събрани от външни инвеститори. Децата и младежите ще имат възможност да почувстват семейна обстановка в уютните нови жилища. Така осигурената „топла“ среда ще позволи адекватно и съвременно внимание към живущите в трите сгради. Инвестиционният проект ще бъде реализиран в шуменският жилищен квартал „Тракия“ и в близост до басейнът в града. Капацитетът на трите сгради е общо тридесет и шест човека на възраст до от три до осемнадесет години като са предвидени санитарни помещения, стаи за игра и събирания. За живущите в сградите ще се грижат петнадесет специалисти по социални грижи. Децата и младежите – нови обитатели на къщите ще се изберат от домовете за социални грижи „Калинка“, намиращи се в шуменското селище Васил Друмев. „Нов дом за нашите деца“ ще бъде с размер над хиляда квадратни метра и ще дава възможност на младежите с физически увреждания да се придвижват напълно самостоятелно. Управляващ благородният проект е заместник градоначалника на Шумен – Иван Йонков. Завършването на проекта ще се състои на трети юли, следващата година.

План-скица на социалните домове на проекта „Нов дом за нашите деца"

План-скица на социалните домове по проект „Нов дом за нашите деца“

Строителните фирми „Билдингстрой експрес“ и „ЖСП Стил“ са ангажирани със строителните работи по проекта. „ЖСП Стил” е доказала се строителна компания с много и различни проекти на територията на общината, а „Билдингстрой експрес” е специализиран проектантски и инженерингов център, използващ модерни технологии и софтуерни продукти.

Началото на строителните дейности е поставено от кметът на Шумен – Красимир Костов и мениджърът по проекта – Иван Йонков. Заедно с тях събитието присъстваха и управители на двете строителните компании и екипът на проект „Нов дом за нашите деца“. Кметът и строителните предприемачи заедно потвърдиха очакваната дата за завършване на строителните дейности, след което ще започне настаняването на младите хора с увреждания.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!