Проект за градинката на Куклен театър Варна

Проект за градинката на Куклен театър Варна

„Визия за Варна“ е конкурс, който събра в едно мечти и идеи на хора, за това как да изглеждат ключови и не особено поддържани, с нарушена естетика места в морската ни столица.

В надпреварата за идейни и проектни предложения за визията на четири градски пространства във Варна са участвали български граждани с отношение към проблема, с възможност да изразяват визуално и вербално гледната си точка и изобщо творчески настроени хора с афинитет към естетиката.

Четири обекта бяха предмет на творческо вдъхновение в търсене на нови идеи за създаване на атрактивна и одухотворена градска среда:

1. Сграда Община Варна (Площадно пространство бул. „Мария Луиза“) бул. „Сливница“;

2. Пространство пл. „Екзарх Йосиф“ (Шишкова градинка);

3. Площадно пространство ул. „Преслав“ /ул. „Сан Стефано“/ ул.“Одесос“ (пред ОД на МВР-Варна);

4. Градинката на Кукления театър, между улици „Шейново“ и „Драгоман“.

44397.w468Регламентът на състезанието е следният: Участникът в конкурса сам избира и фотографира сегашното състояние на едно и няколко от предложените запустели места в централната част на града. След това изработва колаж, изразявайки идеята си за подобряване на проблемното пространство. За изработване на колажа са позволени различни методи – компютърни графики, ръчни, художествени и др.

Задачите, които си поставят участниците в конкурса „Визия за Варна“, са подобряване на пространството с нарушена естетика и увеличаване на зеленината във Варна, осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление.

Проект за Шишкова градинка Варна

Проект за Шишкова градинка Варна

Жури, с участието на Община Варна, САБ, КАБ, ще избере най-добрите проекти за всяко едно от предложените обекти във Варна. Предвижда се общ награден фонд в размер на 4 хил. лева за отличените проекти.

Скоро ще бъдат избрани най-добрите проекти в конкурса „Визия за Варна“, за това как да се подобри изгледа на важни места в един от най-красивите български градове Варна. Ако се интересувате и желаете да научите повече за същността на  конкурса, различни мнения и идеи на хора относно този проблем, може да посетите фейсбук страницата на „Визия за Варна“.

.

На следващото видео, може да видите победителя от предишен варненски конкурс по проект Ветрила. Кратка презентация на печелившия проект от конкурса за визия и оформление на пространството на големия остров на кръгово движение между бул. „Атанас Москов“ и път ІІ-2 в град Варна (до магазин Метро). Интересна композиция, която погледната от изток и запад изглежда като дърво, а погледната от север и юг изглежда като кораб.

 

 

Добри новини публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Facebook (https://www.facebook.com/legal/terms).


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!