В голямата надпревара за Европейска младежка столица през 2017 година. победител е гр.Варна.

img_28015_245532_l

Нашият красив град успя да изпревари в съревнованието останалите участници: Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия). Церемонията по награждаването се състоя в румънския град Клуж-Напока, носител на приза за 2015 г.

Община Варна, благодари на всички за оказаната подкрепа!

Обявен е конкурс за иновативни младежки дейности в чест на победата на Варна за Европейска Младежка Столица 2017

Периодът от 2 години е за подготовка и възможност за развитие на разнообразни младежки инициативи. Община Варна вече подготвя програма за финансиране на младежки проекти, които ще подкрепят развитието на Варна като Европейска Младежка Столица. Идеята е да се програмата за развитие да се обогати, чрез нови и нестандартни младежки инициативи до края на 2015 г. по проект „Младежки столици в действие”.thumb6_thumb6_IMG_1631_471x312

Сдружение „Варненски Младежки Фестивал”, чрез своята инициатива FUN Capital, обявява конкурс за 5 нестандартни и забавни, младежки инициативи в рамките на един ден на територията на Варна, които да разнообразят календара от младежки събития в града.

Организаторите на FUNCITY искат да подадат ръка на младите да реализират своите идеи и инициативи в сезон, в който възможноститe са малко ограничени. Направеното предложение една част от инициативите да се провеждат в кварталите на града, е за да може да се обхване по-голяма територия.

Инициативите са насочени към следните цели:

– свободното време, което се предоставя на младите хора да бъде смислено.

– да бъдат осигурени интересни занимания за младежи от 15 до 29 години да имат възможност да участват като артисти, доброволци – участници или публика

– на младежките организации във Варна се осигурява една добра възможност за партньорство и популяризиране на техните дейности.

Представените дейностите трябва да се развиват поне в една от посочените области:

– Спорт

– Музика

– Сценични изкуства

– Танци

– Визуални изкуства

Поканата е отворена за всички младежи, младежки организации и неформални групи от Варна, които имат креативни идеи за добри инициативи. Реализирането на еднодневните инициативи ще трябва да се планира в периода Декември 2014 – Май 2015 и Септември – Ноември 2015.

funsity_vn_471x312

Сдружението „Варненски Младежки Фестивал” осигурява:

– Техническа подкрепа – озвучение, популяризиране и реклама

– Финансова подкрепа – до 850 лв. на инициатива

– Качествена подкрепа – менторство при подготовка на инициативите и обучения за екипите

Всички, които желаят да кандидатстват трябва да подготвят своето резюме на идеята до 1 стр. с примерно представен бюджет. Срокът за кандидатстване е 30 Ноември 2014 г., 17:00 ч. на apply@funcity.bg. Всички кандидати ще бъдат уведомени за финалните резултати до 5 Декември 2014 г.

Източник http://petel.bg


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!