Престижни хотели в град Лайпциг, Германия ще бъдат домакини за провеждане на стаж от български ученици. Двайсет ученика от последен клас в училището по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово са част от проект за получаване на знания и компетенции по туризъм чрез стаж на друго място.

Център за развитие на човешките ресурси подпомага проект "Мобилност"

Център за развитие на човешките ресурси подпомага проект „Мобилност“

Към групата ученици са включени и опитни преподаватели с отлична грамотност по чужд език. Стажът ще се проведе по предварителен план от Министерството на образованието и науката и е с продължителност три седмици в периода между месеците март и април, следващата година. Компанията, която ще се грижи за учениците и нормалното провеждане на стажа в Лайпциг е WBS Training AG.

Участниците в двете страни по този проект са избрани в съответствие от постигнати от тях резултати в проект „Мобилност”, който се осъществи преди две години. Немската WBS е избрала хотели с четири звезди за стажа като въпросните хотели са специализирани в организиране на конференции и семинари. Training AG притежава опит в организиране на ученически стажове в Литва, Полша и Унгария. Българчетата ще работят като рецепционисти, бармани, кухненски и обслужващ персонал. Ръководители ще се грижат за учениците и за нормалното усвояване на знания и умения. Учениците ще трябва да извършват анализи на проблеми и ситуации в цялостните процеси в хотелите. Някои от ръководителите на стажантите ще бъдат самите мениджъри на хотели. По време на стажа ще се следи развитието на учениците откъм подобряване разговорния чуждестранен език, справяне с проблемни ситуации и подходящ поглед към дейностите в туристическата дейност.

Старото кметство в Лайпциг

Старото кметство в Лайпциг

В края на стажа габровските ученици ще получат оценки от ръководителите си за извършената от тях работа. Целта на проекта е да увеличи познанията на учениците относно нови начини за готвене, обслужване на гости на хотелите, сервиране, управление на големи събития, приемане на нови резервации и подготовка на стаи за приемане и изписване.

Друга цел в проекта е подобряване на езиковите знания на учениците като това ще се осъществи в работна среда. Българските ученици ще придобият знания и по предприемачество в бизнес конкурентна среда. Учениците ще се запознаят отблизо и с европейските закони за управление на хотели и ще имат възможност да приложат наученото след завръщането в родната си страна.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!