Елизабет Ерменкова е един от финалистите в конкурса за дизайн на arch2o.com, със своя проект за „разчупен“ хотел на Витоша.

Конкурс - архитектура

Източник на изображението: http://www.arch2o.com

Проектът, с който участва Елизабет Ерменкова в конкурса за дизайн на arch2o.com, носи позитивното наименование „Щастливецът“ (псевдонимът на Алеко Константинов). Идеята, която се представя е нов дизайн на премахнатия хотел „Щастливеца“, намиращ се на северния склон на Витоша.

В момента теренът е празен, заобиколен от борови гори и каменни реки (бел. авт. струпвания на скална маса, като те често са с голяма дължина и заемат голяма площ).

Формата на кристалите е една от най-впечатляващите в природата. Точно тези форми са заложени като основни в дизайна на хотела, те следват принципи от кристалографията (наука за кристалите). Кристалите може да имат различна форма, големина и брой на стените в зависимост от средата, в която се намират.

Концепцията заложена в проекта следва същите принципи. Вътрешната част на сградата е напълно функционална и практична, докато външната част е от кристални форми. Естествените каменни реки на Витоша са също част от интериора на сградата и създават усещане за „едно цяло“ с природата.

Конкурс - архитектура

Източник на изображението: http://www.arch2o.com

Сградата е разделена на две части – ресторант и хотелски стаи с гледка към града или към боровите гори. Макар и да е заобиколена от „кристали“, в голяма част от сградата има естествена слънчева светлина.

Ако желаете, може да подкрепите Елизабет, като гласувате за нея и коментирате под проекта ѝ в сайта на надпреварата до 30 октомври: http://www.arch2o.com/shtastlivetsa-hotel-elizabeth-ermenkova/


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!