Представителите от Бий Смарт Текнолоджис бяха обявени за победители в конкурс насочен към социалното предприемачество.

0324578001455274805_0

Източник expert.bg

Младата компания разработва софтуерна програма, чрез която се следи, записва и анализира живота и поведението на пчелите в пчелните кошери.

Предприемачите са преодоляли конкуренцията на още 50 български проекта, които са взели участие в инициативата The Venture – WIN THE RIGHT WAY.

Това, което предстои на отличените предприемачи е участие в едноседмичен тренинг в Лондон и Оксфорд, който ще се състои през месец март тази година.

В рамките на тренировъчния лагер, всички участници ще имат възможност да работят с експерти и специалисти, които да им помогнат да разработят проектите си в още по-пълен мащаб.

Същинската част на инициативата ще се проведе през месец юли 2016 г. в Ню Йорк, като 25- те най-добри проекта от цял свят ще се борят за финансиране на начинанията си с фонд от 1 милион долара.

The_Venture_Winner_1_-_Sergey_Petrov_18875

Източник infotourism.net

Глобалният проблем свързан с все по-намаляващата популация на пчели буди тревога в природозащитници и еколози. Поради използването на химически препарати и замърсяването на природната среда все повече пчели масово измират. Благодарение на иновативната програма, създадена от младите предприемачи от Бий Смарт Текнолоджис, може да се набави ценна информация за пчелите и да се даде по-добра светлина по въпроса защо цели колонии от пчели изчезват.

Изследванията на компанията се базират на алгоритми, чрез които се изработват визуализации на живота и поведението на пчелните семейства. Въз основа на тази информация, хората, които отглеждат и се грижат за пчелите могат да предприемат навременни мерки, в случай, че установят, че нещо с жизнените цикли на пчелите не е наред и те са застрашени.

България има шанс за втора поредна година да участва с проект по инициативата The Venture. Същността на този проект е свързана с идеята, че навсякъде по света потребителите осъзнават, че бизнеса трябва да полага грижи и да инвестира в начинания, които движат човечеството към едно по-добро развитие. Добрата новина е, че именно България е една от страните, считана за пазар с реални възможности, който може да излъчи достоен претендент за наградата от 1 милион долара.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!